Sa konferencije za novinare / -FOTO: DEJAN PANIć
23/10/2023 u 17:46 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović: Dva najveća kluba su uz mene, osjećam se kao pobjednik

Plan i program ću praviti zajedno sa klubovima kada pobijedim

Fudbalska Crna Gora danas je zvanično predstavila Dragana Vujovića kao kandidata za predsjednika Udruženja klubova FSCG Centar, na izborima koji zakazani za 8. novembar. Na konferenciji za novinare koja ja održana u Podgorici, uz Vujovića su pojavili njegovi najbliži saradnici, a tom prilikom Vujović je izrazio zadovoljstvo podrškom dva naša najveća kluba.

-Zadovoljstvo mi je da me dva najjača kluba, Budućnost i Sutjeska podržavaju, samim tim ja se osjećam pobjednik. Moja želja je da sa mojim timom nešto uradim u crnogorskom fudbalu, koji je pao na najniže grane. Podršku imam, kandidatura je prihvaćema i idemo na izbore – rekao je Dragan Vujović.

Na pitanje sa kojim programom izlazi na izbore, Vujović je odgovorio:

-Program ćemo praviti zajedno sa klubovima kada za to dodje vrijeme.

Koji su najveći problemi u crnogorskom fudbalu?

-Mnogo je problema i krenućemo od temelja. Kao predsednik srednje regije imaću i mjesto u FSCG I probaću da djelujem unutar saveza. Fudbalska Crna Gora je za ujedinjenje svih, a ne kao za svađe do sada.

Da li ćete, ukoliko budete izabrani na mjesto predsjednika UK FSCG Centar, ići na sjednice Izvršnog odbora?

-Normalno da hoću. Tamo su sve odluke se donese jednoglavno, a želimo da ukažemo na sve ono što ne valja. A ne valja dosta toga, a spomenuću struku, jer se samo štancuju diplome. Imamo više trenera nego igrača i tu je jedan od najvećih problema – rekao je Dragan Vujović.  

Na kraju je Vujović i malo otvorio karte i pričao o infrastrukturi kao jednom od gorućih problema.

-Znate li koliko je para izgubio Fudbalski savez tako što nije dao programe Uefi i Fifi za infrastrukturu? Sigurno 50 miliona, a mi ćemo da se borimo za te pare – poručio je Vujović.

image

Dragan Vujović

-FOTO: DEJAN PANIć

Na konferenciji za novinare je bio prisutan i direktor Budućnosti Novak Novaković, koji je između ostalog rekao:

-Budućnost ne želi više da ima nelojalnu konkurenciju, jer smatramo da na vodeće funkcije u fudbalu, treba da dođu ljudi koji su potkovani za tu funkciju – istakao je Novak Novaković.

Predstavnik Sutjeske Željko Perović je dio odgovornosti na stanje u našem fudbalu, koje je kako je istakao katastrofalno, prebacio i na medije, koji se u poslednjih 16 godina nisu kritički osvrnuli na to. Sa njim se složio i Nenad Maslovar, predsjednik UK FCSG Jug, koji je uz to rekao:

-Ovdje sam ispred Južne regije da podržim Dragana Vujovića. Želimo da se fudbal stavi u legalne tokove. Sami znate da FSCG nije registrovan u ministarstvu za sport. Samim tim nije legalan i ne bi trebao fa se takmiči na evrosceni. Da smo se tužikali FiFA i UEFA, fudbal bi kod nas stao, a to svakako nikome nije cilj – rekao je Maslovar.

Na konferenciji su još govorili Fikret Kurgaš, Predrag Stevović, Siniša Jelić i nekadašnji sudija Mileta Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 11:54