Марк Овермарс / - Фото: Твитер
08/02/2022 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жене и дјевојке из Ајакса проговориле како их је Овермарс сексуално узнемиравао

Директор Ајакса Марк Овермарс поднио је оставку у недјељу увече након оптужни жена и дјевојака из клуба да их је сексуално узнемиравао

Портал "НРЦ" jе обjавио причу у коjоj jе открио броjне детаље. Прво да jе Марк Овермарс био на “посматрању” jош од децембра.

Како се наводи, чак 11 женских особа из Ајакса је оптужило Овермарса да их је уизнемиравао.

Све би почињало “обичним”, успутним коментарима о облачењу, о секси изгледу, неке су даме и одговарале на то, не очекуjући да ће све ескалирати. Потом би кренуле поруке, углавном преко jедне од познатих апликациjа, у коjима jе Овермарс позивао на дружење, описивао детаље “акциjа” коjе би предузео, да би долазило дотле да jе слао фотографиjе свог полног органа. Уредно прављене у тоалету на стадиону.

Свака фотографиjа jе “скриншотована” у телефонима тих дама. Трпјеле су тортуру док нису рекле да jе доста.

Кажу да jе његово нападно понашанjе траjало годинама. Међу запосленима jе имао надимак “напаљени рођак”. Овермарс се понашао у клубу као усаљеник. Чак jе и jео сам у своjоj канцелариjи, али када би изашао из ње потпуно се мијењао.

Жене запослене у клубу из Амстердама испричале су медиjима да jе цијела атмосфера међу запосленима таква да се уредно бацаjу “шале” на рачун дама, фотографишу се без дозволе, па њихове фотке мушкарци размјењуjу телефонима и коментаришу.

А, што jе наjневјероватниjе, по њиховим ријечима у цијелоj причи не заостаjу ни – фудбалери. И они шаљу поруке, позиваjу на дружења...

Сва свједочења ових жена су обjављена анонимно, jер се плаше да ће у противном изгубити посао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:25