Челници ФСЦГ посјетили и Петњицу / -ФСЦГ
07/05/2021 u 18:54 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић поручио: Инфраструктура клубова на сјеверу приоритет

Током посjете Рожаjама, Плаву, Гусињу и Петњици разговарало се о актуелном стању у фудбалским клубовима из ових општина, досадашњоj сарадњи са Фудбалским савезом али и о плановима за будућности, приjе свега на плану даљих улагања у инфраструктуру

Предсjедник Фудбалског савеза Црне Горе Деjан Савићевић и генерални секретар Момир Ђурђевац обишли су Рожаjе, Плав, Гусиње и Петњицу гдjе су разговарали са представницима локалне самоуправе и предсjедницима фудбалских клубова из ових општина.

Током посjете Рожаjама, Плаву, Гусињу и Петњици разговарало се о актуелном стању у фудбалским клубовима из ових општина, досадашњоj сарадњи са Фудбалским савезом али и о плановима за будућности, приjе свега на плану даљих улагања у инфраструктуру.

Предсjедник Општине Рожаjе Рахман Хусовић и члан Управног одбора ФК „Ибар” Ирфан Хусовић изразили су задовољство досадашњом сарадњом са Фудбалским савезом уз напомену да jе прво улагање у фудбалску инфраструктуру након стицања независности реализовано управо у Рожаjама. Такође, руководиоци Општине и клуба истичу да их веома радуjе спремност ФСЦГ да се заjедничким улагањима реализуjу проjекти изградње трибине на стадиону Банџово брдо и свлачионица за помоћне терене.

На састанку у Плаву руководство Савеза разговарало jе са пресjедником Општине Нихадом Цановићем и директором прволигаша из овог града Ервином Тошићем. Проблеми са главним тереном у Плаву, коjи не испуњава услове за одигравање утакмица Телеком 1. ЦФЛ, били су главна тема састанка са руководством Општине и клуба односно проналажење рjешења за изградњу нових фудбалских садржаjа у граду.

Предсjедница Општине Гусиње Анела Чекић истакла је да ће први корак у изградњи новог стадиона у Гусињу бити усваjање Детаљног урбанистичког плана коjим jе предвиђена локациjа за оваj обjекат, чиме би се значаjно унаприjедили услови за тренинг и одигравање утакмица.

На краjу посjете клубовима у општинама на сjеверу Црне Горе предсjедник и генерални секретар Савеза посjетили су Петњицу у коjоj су разговарали са Самиром Аговићем, предсjедником Општине и Анелом Муратовићем, секретаром ФК "Петнjица", на ком су истакли да ће ФК „Петњица” наставити да ради на развоjу фудбала у наjмањоj општини на сjеверу земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:46