Тренутак истине за Плаве / eurocup.com
30/03/2021 u 23:21 h
Zoran NikolićZoran Nikolić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четвртфинале кошаркашког Еврокупа: Будућност-Монако

Кошаркаши Будућност Воли вечерас у Монте Карлу бију битку за пролаз у полуфинале Еврокупа.Пошто су пропустили прилику да у Љубљани заврше посао Плави ће морати да јуре нови брејк против Монака. По свему показаном у прве двије утакмице ове серије имају право да се надају позитивном резултату. Уколико буду концентрисанији у грађењу коша и одговоре на агресивност домаћина мјесто у полуфиналу ће бити на дохват руке. Не треба сумњати да ће дати све од себе и оставити срце на терену, јер су у досадашњем току сезоне показали да им не фали карактера и храбрости.
- Морамо да одговоримо на њихову агресивну игру, као и да контролишемо скок. То смо успjели у првом мечу и побиjедили, док смо у реваншу дозволили 20 скокова у нападу. Ако желимо да побиjедимо, основне ствари морамо да одведемо на нашу страну. Поред скока ту мислим и на броj изгубљених лопти. То су предуслови за добру игру, рекао је тренер Будућност Воли Дејан Милојевић.
Митровић: Дуел уједначених екипа
И тренер Монака Звездан Митровић вјерује да ће о путнику у полуфинале одлучивати нијансе.
- Прве двије утакмице показале су да се ради о уjедначеним екипе, а како предност домаћег паркета у овим условима не значи много, шансе за пласман у полуфинале су подjеднаке. Можда је Будућност чак и у предности, јер је нешто свјежиjа због одлагања утакмице са Морнаром. Добили су неколико дана да се припреме, док смо ми имали тешку утакмицу против Шолеа. Јасно је ће одлучивати ниjансе. Степен мотивациjе и борбености код обје екипе ће бити на високом нивоу. У мечевима коjи имају велику важност и улог, по правилу одлучуjу одбрана, хладна глава у нападу...

Искусни центар Вили Рид, који је поготово блистао у првој утакмици, свјестан је шта треба урадити да би се извадила виза за полуфинале. Монаку је неопходно парирати на физичком плану.
- Добили смо ту утакмицу у драматичном финишу. Неопходно ће да опет пружимо максимум. Урадићемо то за наше плаво-биjеле навиjаче, за Будућност. Монако је веома jака екипа, снажни су и неопходно jе да им парирамо. Имали су 20 офанзивних скокова у другом мечу. То jе превише. Због тога jе неопходно да то сприjечимо jер ћемо у том случаjу имати пут ка побjеди.
image
Тренутак истине за Плаве
eurocup.com

Поуздани крилни центар Данило Николић са пуно самопоуздања очекује дуел у Монте Карлу. Он се узда у своје саиграче да ће на високом нивоу одиграти још једну одлучујућу утакмицу.
- Пред нама jе наjважниjа утакмица од почетка сезоне. У Љубљани нисмо одиграли како можемо и сигурни смо да екипа мора боље. Доказали смо раниjе да знамо да играмо важне утакмице. Сада jе тренутак да то потврдимо. Имали смо и више времена за припрему утакмице од Монака, а кључ jе да им не дозволимо велики броj скокова у нападу.
Уколико кошаркаши Будућност Воли преброде Монако у полуфиналу ће играти са Гран Канаријом, која је избацила Метрополитанс. Виртус је раније обезбиједио пласман међу четири, док су у другој мајсторици четвртфинала вечерас (18) састају Уникс и Локомотива.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:51