Бартомену прати ситуацију на Јадрану / - фото: АБА/Драгана Стјепановић
31/05/2021 u 10:53 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АБА лига губи мјесто у Евролиги

Први човјек елитног ранга европске кошарке, Ђорди Бартомеу, забринут регуларношћу регионалног такмичења. Најављује нове преговоре и захтјеве

Први човјек Евролиге, Ђорди Бартомеу, забринут је стањем у АБА лиги, преноси „Курир”.

Као што је познато, регионално такмичење нема загарантовано мјесто у елитном рангу европске кошарке, али важи усмени договор да шампион на крају добије специјалну позивницу.

У последње вријеме се чују информације од тих да ће неко добити дугогодишњу лиценцу, до стопирања уласка шампиона на Jадрану у елитно европско такмичење.

Нисмо до сада имали разговоре са Партизаном и Црвеном звездом везано за дугогодишњу лиценцу – демантовао jе Бертомеу.

Шпанац jе скренуо пажнjу и на одређене аномалиjе када jе у питању АБА лига.

Jадрански регион видимо као веома важан за кошарку. Последњих година смо прихватали шампиона, али смо исказали забринутост везано за регуларност овог такмичења, зато што jе у прошлости било неких отворених ствари коjе нисмо спремни да прихватимо. Ако побједник АБА има проходност у Евролигу, ми смо у позициjи да поставимо захтеве регионалној организацији везано за гарантовање регуларности такмичења. Ово ћемо поново да ставимо на сто. Желимо такође да знамо више о томе како ће управљање лигом да се развиjа ако хоће и даље да има приступ Евролиги – казао jе Бартомеу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:41