Paulijus Motiejunas / -FOTO: EVROLIGA
04/05/2024 u 13:44 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alba, Valensija, Virtus, Crvena zvezda ili Partizan ostaju bez Evrolige

To je najavio Paulijus Motiejunas, izvršni direktor elitnog takmičenja

Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas govorio je o predstojećoj sezoni u elitnom takmičenju i učesnicima u njoj.

Motiejunas je naveo da će umjesto Pariza, koji je osvojio Evrokup, jedan od pet timova morati da promijeni kurs i napusti elitno takmičenje - Alba Berlin, Valensija, Virtus, Crvena zvezdaPartizan su u opticaju, kao klubovi bez A licence.

- Svako ima 20 odsto šanse da ne bude dio Evrolige naredne sezone. Ti timovi su jednaki za nas i vlasnici su ti koji će donijeti odluku. Valensija je imala odličan ligaški dio sezone i takođe gradi vrlo atraktivan objekat. Nevjerovatno veliki korak za klub, rade vrlo pozitivne stvari. Imaju budućnost u Evroligi, ali je istina da postoji opcija da naredne sezone ne budu tu - rekao je Motiejunas na pitanje baš o Valensiji u opširnom intervjuu za španski "As".

Nakon što je objelodanio da će odluka o konačnom broju timova biti donijeta sredinom juna, dotakao se i ujedinjenja FIBA Lige šampiona i Evrokupa.

- Jedna od opcija koja je na stolu. Dok se razgovara, ne mogu da kažem da li će se desiti ili ne. Mnogo stvari treba da se riješi. Naravno, priča se o tome, kao i o FIBA prozorima za reprezentacije.

Litvanac je na jednom od rukovodećih pozicija elitnog takmičenja od juna 2023. godine, kada je Maršal Glikman napustio organizaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 17:40