Pobjednička ekipa Antena M / -FOTO: SEKRETARIJAT ZA SPORT
30/05/2023 u 10:23 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Antena M pobjednik trećeg turnira "Basket u mom kvartu"

U fantasičnom finalnom obračunu Antena M nakon velike borbe i produžetka ‘‘na razliku‘ pobijedila Veterane Morača rezultatom 14:12

Ekipa Antena M pobjednik je trećeg kvalifikacionog turnira drugog izdanja manifestacije ''Basket u mom kvartu'' u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Na turniru održanom u nedjelju na Zabjelu, na otvorenom gradskom terenu iza zgrade ''Splićanka'' učestvovalo je 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe, iz kojih su po dvije najuspješnije izborile plasman u četvrtfinale.

U eliminacionim duelima Antena M je pobijedila Run and Gun 21:17, 4 sobe su slomile otpor Duke Lončića (21:18), Veterani Morača su savladali Republikance 21:16, dok su Frulaši nadigrali Ex Junior rezultatom 18:6.

Polufinalisti su izborili plasman na završni turnir 24. juna u Njegoševom parku, a preostali su mečevi za titulu prvaka turnira i novčane i sponzorske nagrade. U prvom su Veterani Morača bili prejaki za Frulaše (Vasilije Nikčević, Nikola Bojičić, Luka Bošković i Marko Raičković) – 14:4, dok su u drugom, mnogo neizvjesnijem, budući osvajači iz Antene M trijumfovali nad 4 sobe (Dejan Posuka, Goran Posuka, Dejan Džaković, Ognjen Lacmanović).

U fantasičnom finalnom obračunu Antena M (Pavle Jovićević, Vladan Đukanović, Marko Anđelić, Milovan Skendžić) je nakon velike borbe i produžetka ''na razliku'', uspjela da slomi otpor Veterana Morača (Miloš Radović, Stefan Čarapić, Miloš Petrović, Aleksandar Novosel), rezultatom 14:12.

Antena M je, pored plasmana na finalni spektakl u Njegoševom parku, osvojila i novčanu nagradu u iznosu od 200 eura, dok su drugoplasirani Veterani dobili sponzorske poklon pakete od proteini.si.

Tako su se Antena M, Veterani Morača, Frulaši i 4 sobe priključili Cetinju, Limunu, Vukovima i Tristaru, koji su vizu za Njegošev park čekirali na turniru u centru Podgorice, te ekipama Kobe, Maraguni, Pažići i Montenigersi, koje su to učinili na turniru ''preko Morače''.

Naredni, posljednji kvalifikacioni turnir, na kojem ćemo dobiti još četiri učesnika završnog turnira, biće održan u subotu 3. juna na terenu u naselju Pričelje. Za ovaj događaj ostala su slobodna još 4 mjesta za zainteresovane ekipe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:30