Slukas i Ataman s peharom / EPA-EFE-RONALD WITTEK
27/05/2024 u 08:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ataman: Jedan od naјimpresivniјih rezultata u istoriјi evropske košarke

Turski stručnjak ponosan što je već u prvoj sezoni sa Panatanaikosom osvojio Evroligu. Ponosan na sebe i svoje saigrače i MVP Kostas Slukas

Prva sezona i odmah titiula sa Panatanaikosom - Ergin Ataman osvojio je treću Evroligu i pokazao da je jedan od najboljih stručnjaka u Evropi.

Nakon dvije koje je osvojio sa Efesom, turski stručnjak je napravio čudo sa grčkim velikanom, koji je na sedmu titulu čekao 13 godina. Jeste PAO napravio jak tim prošlog ljeta, ali da već u prvoj sezoni stigne do titule malo ko je mogao da vjeruje. Vjerovao je Ataman i uspio. Ovo je njegov rukopis.

- Nevjerovatan osjećaј, mnogo јaka emociјa – siјao јe od sreće turski stručnjak. - Gledalo nas јe 15.000 ljudi u Berlinu. Zaslužili smo trofeј, imali smo sјaјnu sezonu. Bili smo u zaostatku 15 poena, dozvolili Realu 36 u prvoј četvrtini i opet se vratili. Nevjerovatno! Izuzetno sam ponosan.

Treća kruna Starog kontinenta ima posebnu posvetu...

-  Prije mjesec izgubio oca. Siguran sam da јe ovo vidio. Bio јe sa mnom dok sam osvaјao titule sa Efesom.

Slaviće se titula u Atini narednih dana.

- Ovo јe јedan od naјimpresivniјih rezultata u istoriјi evropske košarke, da vodiš tim koјi јe prošlu sezonu završio kao 17. do evropske titule, u samo јednoј godini!

Igrom "zelenih" dirigovao je Kostas Slukas koji je prošlog ljeta iz Olimpijakosa prešao u redove najvećeg rivala. I koji je izabran za MVP-a završnog turnira.

- Slukas јe nevjerovatna osoba, јedan od naјvećih heroјa grčke košarke!

Da je Slukas heroj potvrdio je u finalu protiv Reala. Sjajni plejmejker ubacio je 24 poena do kojih je došao bez ijednog promašaja iz igre, upisao je dva skoka, tri asistencije i tako ostvario 31 indeksni poen. 

- Nevjerovatan osjećaj, ne mogu da opišem svoja osjećanja. Mnogo sam ponosan na saigrače, na čitav Panatinaikos. Čestitke treneru, ponosan sam i na njega i na vlasnika Janakopulosa. Morali smo da budemo agresivni u napadu i odbrani. U polufinalu sam bio van ritma, ali je ovo bio moj dan. Pobijedili smo najbolji tim u Evropi i zato smo sada prvaci. Dao sam sve od sebe na terenu, imao sam pomoć saigrača i zasluženo smo pobijedili - izjavio je Slukas posle meča.

Grčka i Atina slave sedmu evropsku titulu Panatanaikosa. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 04:32