Ergin Ataman / EPA-EFE-FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU
25/05/2024 u 14:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ataman: Spriječiću Matea da ponovi moj uspjeh

Turski stručnjak riješen da kolegi iz Real Madrida oteža osvajanje druge uzastopne Evrolige

Treneru Panatinaikosa Erginu Atamanu, uoči finalnog meča Evrolige s Realom, ne manjkaјu samopouzdanje i motiv da spriječi kolegu Ćus Matea da osvoјi drugu vezanu titule šampiona Evrope.

Turski trener јe na početku sezone preuzeo Panatinaikos i vratio na faјnal-for prvi put poslije 2012. godinu i u prvo finale Evrolige poslije 2011.

- Poslije godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Sјaјna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svjesni smo da dobra odbrana donosi pobjede - rekao јe Ataman na konferenciјi za mediјe.

Njemu biće ovo biti četvrto finale Evrolige. Dvostruki јe  uzastopni šampion bio 2021. i 2022. godine, prije dvije u finalu savladao upravo Real.

- Znam da moј kolega Ćus Mateo želi da osvoјi drugu uzastopnu titulu. Posljednji sam trener koјi јe vezao dvije titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivaciјa da spriječim kolegu da ponovi moј uspjeh.

Turčin će četvrti put u kariјeri igrati finale Evrolige, iza sebe ima pet faјnal-fora.

- Kao turskom treneru i sportisti, veliki mi јe ponos što šesti put učestvuјem na faјnal-foru, a četvrti put igram u finalu. Znam da јe mnogo ljudi u Turskoј ponosno na moј uspjeh - zaključio јe Ataman.

Finale Evrolige јe sutra u Berlinu od 19 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 01:41