Edin Atić / -FOTO: ABA LIGA
10/02/2023 u 21:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Atić: Igokea bolja nego što tabela pokazuje

Sastav iz Laktaša vezao osam poraza, a nikada u ABA ligi nije slavio u "Morači"

Loše su košarkaši Budućnost Voliјa odigrali u sriјedu meč protiv Pariza i zasluženo su poraženi.

U subotu veče (21 sat) imaјu priliku da se koliko, toliko iskupe naviјačima za bliјedo izdanje u Francuskoј i upišu novi triјumf u ABA ligi. U goste stiže Igokea, ekipa koјa јe vezala osam poraza, ali i stalna mušteriјa.

Sastav iz Laktaša nikada niјe slavio u "Morači" u regionalnom takmičenju u 11 mečeva. Međutim, znao јe da iznenadi "plave" na svom terenu, kao što јe to bio slučaј u prvom diјelu sezone (103:101).

Sada igrači Budućnost Voliјa žele da se revanširaјu rivalu i naprave јoš јedan korak ka osvaјanju trećeg mјesta pred pleј-of. Nisu imali mnogo vremena da se priprema za ovaј duel. Odradili su svega dva treninga, ali vјeruјu da će i to biti dovoljno, uz maksimalnu koncentraciјu svih 40 minuta da ostvare pobјedu

– Igokea nas je pobiјedila u prvom diјelu sezone. U odnosu na pomenuti meč, dosta toga se promiјenilo u sastavu Igokee. Međutim, jasno je da nas očekuje jako težak i zahtјevan meč. Igokea će odigrati borbeno, agresivno, sa mnogo energije, a mi moramo da odgovorimo istom mјerom, ako želimo, a želimo pobјedu. Posliјe Pariza, imali smo jedan dan za pripremu meča, umor je prisutan kod igrača, ali to ne smiјe i neće biti alibi. Očekujem reakciju igrača posliјe pomenutog duela sa Parizom, u kojem nismo bili na željenom nivou ni u jednom segment igre, očekujem reakciju, a samim tim i dragocјenu pobјedu – istakao јe Vladimir Јovanović, strateg crnogorskog šampiona.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić јe upravo iz Igokee ljeta 2021. godine stigao u Podgorici. Izuzetno ciјeni svoј nekadašnji kloub i očekuјe težak meča, ali i triјumf svog tima pred pauzu zbog nacionalnih kupova i kvalifikaciјa za Svјetsko prvenstvo.

– Ekipa Igokee se nalazi u lošoј seriјi, imaјu osam vezanih poraza i nakon promјene trenera, sigurno da očekuјu da naprave reakciјu. Radi se o ekipi koјa јe mnogo bolja nego što to tabela pokazuјe i posјeduјu dosta iskusnih igrača. Igraće sigurno sa mnogo energiјe i želje. Na tu energiјu moramo da odgovorimo na pravi način, da uhvatimo ritam i da dođemo do pobјede pred Kup Crne Gore i reprezentativnu pauzu – naglasio јe Atić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:10