Lebron vodio Lejkerse do pobjede / EPA-EFE-FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT
12/04/2023 u 08:43 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Atlanta i LA Lejkersi ovjerili plasman u plej-of

Dobra partija reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića

Košarkaši Atlante igraće u plej-of NBA lige. U noći između utorka i srijede, Atlanta je na gostovanju savladala Majami sa 116:105  i tako zauzela sedmo mjesto u Istočnoj konferenciji, pa će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv Bostona.

Atlanta je od samog starta kontrolisala ovaj meč, jednostavno nije dozvolila rivalu da se ih ozbiljnije ugrozi. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tre Jang sa 25 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, Dedžonte Marej je ubacio 18 poena, uz šest dodavanja i pet skokova, a Sadik Bej 17 poena i imao je šest uhvaćenih lopti. Odličnu partiju pružio je i Bogdan Bogdanović – srpski košarkaš je postigao 14 poena, imao je dva skoka, dvije ukradene lopte i dvije asistencije. S druge strane, U ekipi Majamija najbolji je bio Kajl Lauri sa 33 poena.

Plasman u plej-of ovjerili su i Los Anđeles Lejkersi. Posle mnogo drame i produžetka u “Kripto areni”, Lejkersi su slavili protiv Minesote sa 108:102, pa su u svojoj Zapadnoj konferenciji osvojili sedmo mjesto. Njihov rival u prvoj rundi plej-ofa biće Memfis.

Najbolji u redovima pobjedničkog tima, prema očekivanju, bio je Lebron Džejms, koji je ubacio 30 poena, imao 10 skokova i šest asistencija. Dabl-dabl je ostvario i Entoni Dejvis sa 24 poena i 15 skokova, dok je Šruder pored 21 poena upisao i četiri uhvaćene lopte. Kada je u pitanju Minesota, Karl-Entoni Tauns je bio najbolji, zabilježio je dabl-dabl učinak sa 24 poena i 11 skokova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:21