Седми пораз Барана / - фото: АБА лига
13/11/2021 u 23:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барани нестали са паркета „Стожица” у последњој четвртини

– Немамо лидера, немамо вођу, немамо човјека који може да преузме одговорност када се ломи – рекао је након пораза од Цедевита Олимпије тренер Морнара, Михаило Павићевић

Само шест поена у последњих нешто више од 14 минута и чак 24 примљена.

Црна рупа у финишу је пресудила да Морнар погнуте главе напусти „Стожице”, након меча осмог кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом (59:79).

Не треба трошити ријечи. Ко је гледао све му је било јасно. Да нам је неко прије меча понудио да будемо у игри након три четвртине и да се одлучује у последњој дионици, гдје је домаћин нормално под већим притиском сигурно бисмо објеручке прихватили. Имали смо само минус два 54:56 пред последњих 10 минута, али смо, као много пута до сада, једноставно нестали са терена. Немамо лидера, немамо вођу, немамо човјека који може да преузме одговорност када се ломи – рекао је након утакмице тренер Морнара, Михаило Павићевић.

Стратег Барана је поновио да је ове године једини циљ екипе опстанак у АБА лиги.

Прошле године смо направили историјски резултат, били трећи и шта смо добили од тога? Ништа. Нико нас није звао из Еврокупа. Љетос смо направили јефтинији тим, са само једним циљем, да обезбиједимо опастанак. Нисмо кренули како треба, али то се дешева у спорту. Ето, првак Европе, Ефес је имао негативну серију. Проблем је што је нама сада свака утакмица битна. Циљ је да сачувамо статус и будемо стабилан абалигашки тим. У ситуацији у каквој смо треба нам лидер, треба неко да искорачи и преузме одговорност – понавља Павићевић.

У Љубљани је Морнару са 19 поена пресудио бивши члан Поноса Бара, Џејкоб Пулен. Американац је прошле сезоне био тај који је узимао тешке шутеве.

Прошле године смо имали доста лидера, од Пулена, преко Вајтхеда, до Нидама. Имали смо много играча који су могли сами да ријеше утакмицу. Кошарка није никаква филозофија, осим када је ми таквом направимо. Побјеђују тимови који имају играче који знају да дају кош када треба – закључио је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:07