Грифинс успјешнији од Топ тена / - фото: 3х3 Монтенегро
04/07/2021 u 12:02 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баскет се након двије године вратио на отворено

Турнир „Подгорица опен 2К21” окупио 18 екипа

Турнир у баскету „Подгорица опен 2К21” ушао је у завршну фазу.

Након првог дана, који је био посвећен најмлађима, црногорским пионирским репрезентативцима и школама кошарке БКМ за дјечаке и дјевојчице и ЖКК Будућност, другог дана је одржано такмичење по групама на сениорском турниру.

image

Најмлађи са искусним водитељом програма, Матијом Милачићем

- фото: 3х3 Монтенегро

У недјељу од 17 сати ће почети елиминације и мечеви за коначан пласман.

По први пут послије скоро двиjе године, 3x3 се вратио напоље. У сарадњи Секретариjата за културу и спорт Подгорица и „3x3 Монтенегро”, организован је турнир на коме учествује 18 екипа подијељених у шест група. Првог дана је на програму било такмичење по групама, а другог ће бити нокаут фаза. За наjбољу екипу смо обезбиjедили 1000 евра, за другопласирану 300, а за полуфиналисте по 100 евра – рекао је испред организацији „3х3 Монтенегро”, Милорад Шутуловић.

Испред Секретариjата за културу и спорт Подгорице, присутне је поздравио Милош Антић.

Драго ми jе што видим ту све генерациjе, jуче неке клинце, школе спорта, данас таj такмичарски дио, а посебно ми jе драго што смо угостили клуб особа са инвалидитетом, КК Парамоунт и показати jедну хуманитарну страну. Комплетан износ од котизациjа за такмичење иде у хуманитарне сврхе JУ Какарицка Гора. Сигуран сам да jе ово jедна права прича и да на прави начин промовише здраве стилове живота и Главни град у цjелини – казао је Антић.

Антић је био у екипи спортских новинара Подгорице, која је одиграли ревијални меч са кошаркашким клубом особа са инвалидитетом Парамоунт.

image

Парамоунт и новинари

- фото: 3х3 Монтенегро

Представник Парамоунта, Владо Николић се захвалио организаторима на позиву да учествују на догађају и подсјетио да овај клуб од оснивања, 2008. године, брани боје Подгорице на међународним такмичењима.

Ово је сjаjна прилика да покажемо и промовишемо, како редовну кошарку, тако и кошарку у колицима, која је jедан од физички наjзахтjевниjих спортова, не само особа са инвалидитетом, него уопште. Данас смо видјели колико jе то захтjевно кад у колица сjедну особе коjе немаjу инвалидитет са нама и како се то игра – рекао је Николић.

image

Пресушила "Киша метака"

- фото: 3х3 Монтенегро

Резултати прелиминарне рунде турнира – А група: Денџурос – Еликсир 21:9, НЛО – Еликсир 16:4, Денџурос – НЛО 10:7; Б група: Грифинс – АС фитнес 11:9, Топ тен Хард Рок Кафе – АС Фитнес 16:20, Грифинс Хиаоми – Топ 10 ХРЦ кафе 12:8; Ц група: Џи јунит – Тристар Никшић 19:10, Киша метака – Тристар Никшић 9:10,  Џи јунит – Киша метака 20:11; Д група: Рек крос Цетиње – Шаолин 14:13, Диатрета – Шаолин 10:11, Ред крос Цетиње – Даиатрета 14:10; Е група: Подгорица – Сидро 16:9, Слобода ЦКБ – Сидро 13:5, Подгорица – Слобода ЦКБ 9:5; Ф група: Вулфс Адмирал – Преко Мораче 13:7, Томашево – Преко Мораче 18:19, Вулфс Адмирал – Томашево 15:12.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:02