Đordi Bertomeu / - FOTO: PRINTSCREEN
17/01/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bertomeu: Ja sam bio taj koji je dao vajld kartu Partizanu

Sada već bivši prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu i intervjuu za Mozzartsport pričao je o trenutnom stanju u klupšskoj evrospkoj košarci i dotakao se ABA lige

Bertomeu je pričao o licencama za klubove koji već godinama igraju u elitnom takmičenju.

- Srbija je uvijek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Njemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost... Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nsimo mogli da se odlučimo za jedan put - kazao je Bertomeu.

Zatim je pričao o Partizanu koji uz Crvenu zvezdu ove sezone igra u elitnom takmičenju.

- Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajld kartu Partizanu. Bilo je pravo vrijeme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu - rekao je on.

Na čelo Evrolige došao je legendarni Dejan Bodiroga, a direktorsku funkciju obavlja Maršal Glikman.

- Poznajem ih obojicu. Jedan je bio izvanredan igrač, a drugi moj konsultant nekoliko godina. Ne znam koji im je plan, ali iz onoga što mogu da pročitam, nema ničega novog. Priča se o promjenama u takmičenju - to je takođe bilo u mojim planovima koje sam predstavio klubovima. O Parizu i Londonu sam pričao prije nekoliko godina, štaviše, prije odlaska sam im dao vajld karte za Evrokup. Dakle, ništa novo. Čujem da žele da digitalizuju posao, što takođe nije novitet. Tako da, ne znam šta je plan, nisam pričao sa njima, nisu mi se obratili, a u medijima ne vidim ništa što nije bilo u mojim planovima prije odlaska - rekao je Bertomeu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:32