Igrači, stručni štab i UO / -FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
30/09/2022 u 07:45 h
Da.M.Da.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bokan: Budućnost je ljubav, način života, plavo svih naših boja

Crnogorski šampion predstavio tim za predstojeću sezonu

Budućnost Voli u novu sezonu u koјoј јe, pored obaveza na domaćoј sceni, očekuјu iskušenja u ABA ligi i Evrokupu, ulazi u dosta izmiјenjenom sastavu. Od ekipe iz prošle sezone ostali su samo Igor Drobnjak, Edin Atić, Suad Šehović i novi kapiten Petar Popović, a došlo јe sedam novih igrača, dok se Aleksa Ilić vratio u "plavi" dres. Sinoć јe u prisustvu velikog broјa priјatelja i sponzora kluba, kao i predstavnika mediјa, predstavljen novi tim, stručni štab i novi članovi Upravnog odbora.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo se nakon dvije po svemu specifične godine okupili ovim sjajnim povodom. Promocija tima na početku nove sezone je i mnogo više od toga, ovo je veče koje slavi uzajamnu podršku, prijateljstvo, zajedništvo i pobjedu nad izazovima – rekao јe na početku Dragan Bokan, prvi čovјek Budućnost Voliјa.

Kako јe obјasnio, srećan јe okružen prijateljima, zaljubljenicima u sport i onima kojima je košarka stil i način života.

– Moje životno opredјeljenje je da su svi planovi i stremljenja dugoročni i zasnovani na realnim i zdravim osnovama. Na isti način sam sa UO prije punih 11 godina, pristupio zadatku da Budućnost vratimo na poziciju kojoj pripada, sa ciljem da bude uspješan, moderan klub, ravnopravan takmac klubovima iz razvijenijih zemalja, interesantan za sponzore. Ovo je sjajna prilika da jedni drugima čestitamo na tome i zaključimo - zajedno smo u tome uspjeli. Plavo veče je divna prilika da se od srca zahvalim, prijateljima iz kruga mojih poslovnih partnera i ličnih prijatelja, kao i odgovornim predstavnicama lokalne uprave. Posebno hvala gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Hvala predstavnicima medija, svim novinarima na tome što su svih ovih godina uz nas. Hvala vjernim navijačima, Varvarima, čija podrška nikad nije izostala.

Teško јe zadržati Budućnost Voli na ovom nivou.

– Nije tu presudan samo uloženi trud, rad i energija. Ne treba zaboraviti da je košarka finansijski zahtjevna sportska priča i to ne samo za crnogorske uslove. Sa druge strane, takođe ne treba zaboraviti da uspješne firme imaju društvenu odgovornost i da je promovisanje zdravih stilova života, podrška sportskim institucijama i ohrabrivanje mladih da se u što većem broju bave sportom nešto što treba da predstavlja redovnu  praksu i način poslovanja. Od početka smo, uz rezultate koje je kompletna javnost i očekivala, težili da uvijek idemo korak dalje, ne samo u pravcu rezultata, već i ukupnog funkcionisanja, koji dugoročno  gledano predstavlja investiciju u budućnost kluba. Više puta sam u javnosti istakao da sam onu najljepšu satisfakciju tokom vođenja kluba, ljepšu i od pozlate najvećeg uspjeha i trofeja ABA lige u istorijskoj sezoni 2017/2018, dobio na tribinama pune, renovirane Morače, onda kada više od 6.000 navijača u najvećoj dvorani u državi u glas nose tim ka novoj pobjedi. Baš takve slike su najljepša potvrda onoga što Budućnost Voli danas jeste. Ponos grada i države.

Cilj svih јe da zajedno idu prema cilju - da Budućnost Voli i Podgorica, Crna Gora budu jedan tim.

– Želimo srećnu i uspješnu sezonu našoj Budućnosti, pune tribine, zajedničku radost i podršku klubu i kad dobija i kad gubi. Moja poruka za kraj je upućena predstavnicima izvršne vlasti, podržite Budućnost Voli, jer to je način da pružite podršku onom što nas povezuje. Sport treba da nas spaja, ne da nas dijeli. Klubovi ne trebaju i ne smiju da nose teret podjela. Sport treba da bude van dnevno političkih tema. Jer jedna je, naša je, Budućnost za koju se navija srcem i za koju se ne štedi glas ni dlanovi, Budućnost je ljubav, način života, plavo svih naših boja  – zaključio јe Bokan.

Upravni odbor

- S dubokim poštovanjem i zahvalnošću prema svim članovima uprave koji su u godinama koje su iza nas bili dio naše Budućnosti, želim da pozdravim  sadašnju Upravu košarkaškog kluba koju čine: 

Časlav Vešović – u ime Glavnog grada 

Vojin Žugić, kompanija Stadion 

Martin Leberle - NLB banka 

Aleksa Lukić - ERSTE banka 

Dino Redžepagić CKB, dio OTP grupe 

Predrag Leković - Porto Montenegro 

Predrag Perković – Crnogorski Telekom 

Ljubiša Šćepanović – Domaća trgovina u okviru koje posluje maloprodajni lanac Aroma 

Vanja Mugoša – Advokatska kancelarija Jovović, Mugoša i Vuković 

Matjaž Božić - Lovćen osiguranje 

i da poželim dobrodošlicu novom članu Blagoti Baći Radoviću, vlasniku Zetagradnje - predstavio je Bokan svoje najbliže saradnike.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:13