Džejson Tejtum / -FOTO: TWITTER/BOSTON CELTICS
15/05/2023 u 08:35 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boston u finalu Istoka, Tejtum postigao 51 poen

Tejtum sa ovim učinkom oborio rekord majstorica

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale plej-of Istočne konferencije. Seltiksi su u sedmom meču polufinala nadigrali Filadelfiju – 112:88 i izborili duele sa Majamijem.

„Zelene“ je do trijumfa vodio sjajni Džejskon Tejtum, koji je oborio rekord NBA lige kada je broj poena u sedmim utakmicama u pitanju. Za nepunih 42 minuta na parketu postigao je 51 poen i tako oborio rekord Stefa Karija koji je samo prije nekoliko dana postigao 50 protiv Sakramento Kingsa. Uz to, Tejtum je imao i 13 skokova i pet asistencija. U pobjedničkoj ekipi, dobar je bio Džejlen Braun sa 25 poena i šest skokova, a dvocifren bio još samo Malkolm Brogdon sa 12 poena.

S druge strane, Filadelfija je razočarala, posebno u drugom poluvremenu, kada im ništa nije išlo za rukom. Najefikasniji u njihovim redovima bio je Tobajas Heri sa 19, dok je Tajris Maksi postigao 17 poena. Ipak, mora se istaći jako loše izdanje MVP-a NBA lige Džoela Embida, koji je ubacio 15 poena i imao osam skokova uz jako loš procenat šuta – 5/18. Razočarao je i Džejms Harden, koji je iz 11 pokušaja samo tri puta bio precizan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:51