Марко Јагодић-Куриџа / - фото: КК Будућност ВОЛИ/аба-лига
12/10/2021 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност се не „клиза”

Крилни центар вицепрвака АБА лиге, Марко Јагодић-Куриџа, поручује да је у мечевима са аутсајдерима важно само убиљежити побједу

Не бриљирају кошаркаши Будућности на старту сезоне, што је и очекивано, с обзиром на велике кадровске проблеме.

Ипак, посао одрађују по плану.

Дерби је дерби, а пораз против Црвене звезде у Београду се не може навести под неуспјехом.

Мечеви код куће са, испоставило се, нимало наивним ФМП-ом (савладао Цедевита Олимпију у Љубљани) и Сплитом су одрађени како је требало.

Видјећемо гдје смо гријешили и пробаћемо да грешке исправимо и да напредујемо из меча у меч. Још увијек се игравамо, тражимо улоге у екипи и праву форму. Важно је само да побјеђујемо да би нам било лакше да играмо када буду на ред дошли јачи противници – рекао је најбољи играч Будућности у побједи над Сплитом, Марко Јагодић-Куриџа.

Крилни центар је поенима на минут и по прије краја дефинитивно сломио отпор Сплита.

Најтеже је играти утакмице које мораш да добијеш. Сплићани нису имали шта да изгубе, играли су растерећено, док се код нас подразумијевала побједа. Играм већ 15 година и вјерујте ми да су мечеви са, под знацима навода, слабијим противницима, најтежи и у тим дуелима можете да се „оклизнете”.

Јагодић-Куриџа увјерава да он и саиграчи у сваки меч улазе са истим еланом.

То што можда не играмо најбоље је друга прича. Поновићу још једном, битно је да побјеђујемо у овом дијелу сезоне, који није најважији. Важно је само да будемо на што бољој позицији пред плеј-оф.

Кошаркаши Будућности у суботу дочекују Игокеу у четвртом колу АБА лиге, а потом ће играти на два фронта, јер креће Еврокуп.

Тако је сваке године, пуно нас је навикло на ритам од двије утакмице недјељно и мислим да и у том ритму можемо да се уигравамо и растемо из меча у меч и достигнемо врхунску форму када буде најпотребније – закључио је Јагодић-Куриџа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:24