Нема краја Џикићевој главобољи / - фото: КК Будућност/Дејан Лопичић
19/09/2021 u 09:58 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност тренира без пола центарске линије

Шеф стручног штаба црногорског кошаркашког првака, Александар Џикић, се нада да би наредне седмице на располагању могао да има Зорана Николића и Џејкоба Вајлија

Имали су кошаркаши Будућности успјешан излет у Београд.

Црногорски шампиони су два пута савладали респектабилни руски Автодор и показали да припреме и поред великих проблема и стресова иду у правом смјеру.

Наш план jе био да у периоду од 8. до 17. септембра одиграмо четири контролне утакмице. Пробитно је било планирано да са Борцем играмо 8, затим са Морнаром, три дана касније и да све заокружимо мечевима у Београду против учесника ВТБ лиге. Међутим, догађале су се ствари коjе просто немамо под контролом. Прво jе отказана утакмица против Чачана због њихових проблема са Ковидом-19, потом се десило све то што се десило са Данилом Николићем, што нас jе потпуно избацило из ритма и фокуса – рекао је за званични сајт клуба тренер Будућности, Александар Џикић.

Београђанин је задовољан виђеним на мечевима против Морнара у Бару и Автодора у главном граду Србије.

Одиграли смо врло такмичарски меч са Баранима. На „Тополици” су по први пут наступали Рид и Зоран Николић, наравно у врло лимитираним периодима. Нажалост, на утакмице у Београду смо отишли без центарске троjке Вајли–Зоран Николић–Данило Николић, jер jе Зоки послиjе Бара поново ван строjа због здравствених проблема.

Лош здравствени билтен не дозвољава Џикићу да има прави увид у стање екипе и практично спречава нормално одвијање тренинга.

Играмо и тренирамо без пола центарске линиjе и то ниjе добро. На утакмицама покушавамо да нађемо наjбоље начине да надокнадимо оне коjи су ван строjа и неки од играча плаћаjу данак томе што играjу ван своjих основних позициjа, како у нападу тако и у одбрани – појашњава Џикић.

Шеф стручног штаба се нада да ће убрзо на располагању имати два члана центарске линије.

Надамо се да ће се Зоран Николић вратити тренингу током следеће седмице. Вајли тренира индивидуално, чекамо зелено свиjетло како би започео са контакт протоколом. Што се тице Данила, наjважниjе jе да jе сада безбjедно. Знамо да жели да се врати што приjе и прикључи своjим саиграчима – рекао jе Џикић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:05