Александар Џикић / -Фото: АБА лига
10/04/2022 u 18:15 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност Воли дочекује Борац - Џикић: Доћи ће да се надмећу, играjу растерећено, а такав противник jе увиjек опасан

Меч се игра у понедељак вече од 21 сат

Иза кошаркаша Будућност Волија је напорна недјеља у којој су имали три везана гостовања (Крка, Бурса и ФМП) и кући су се вратили са три тријумфа. То је вратило самопоуздање играчима након серије лоших игара и резултата, а пред финиш сезоне и у АБА лиги и Еврокупу.

Побједом у Железнику, "плави" су практично осигурали треће мјесто на крају лигашког дијела, а у преостале три утакмице остаје да то и потврде. Прва препрека на том путу је чачански Борац, који је одавно осигурао опстанак и у "Морачу" долази да се надиграва.

То би могао бити проблем за Подгоричане, јер ће против себе имати мотивисаног ривала, који нема шта да изгуби. Зато ће морати максималнмо ангажовано и концентрисано да одиграју меч од првог до посљедњег минута.

-Екипа Борца игра jедном седмично, имали су довољно времена да се одморе и припреме за нас. Оба тима имаjу своjе проблеме, Борац долази без икаквог оптерећења, обезбиjедили су опстанак, а не могу до плеј-офа. Дакле, доћи ће да се надмећу, играjу растерећено, а такав противник jе увиjек опасан, нарочито у нашоj ситуациjи. Имаjу одличне стриjелце на бековским позициjама и центарску линиjу коjа може да шири игру. У одбрани знаjу да праве проблеме са њиховим зонским адаптациjама. Три везана гостовања су узела данак, па имамо пар ровитих играча за коjе нећемо знати да ли ће играти до почетка утакмице - истакао је Александар Џикић, тренер Будућност Волија.

Литванац Донатас Таролис, крилни центар црногорског шампиона, очекује тежак меч, али вјерује да он и саиграчи могу да упишу нова два, веома важна бода.

Срећан је што су се са три гостовања вратили са максималним учинком. Посебно радују тријумфи у дуелима АБА лиге.

-Веома jе добар осjећаj вратити се у Подгорицу са три побjеде на страни. Одиграли смо са великим фокусом, борили се и славили. У понедељак нас очекуjе меч са Борцем, веома важан за нас и нашу позициjу на табели и биће важно славити. У Чачку смо одиграли тешку утакмицу у првом диjелу сезоне, били смо и без тренера због коронавируса, али смо успjели да славимо. Надам се да ће то бити случаj и овог пута - оптимиста је Таролис.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:49