Един Атић / -Фото: АБА лига
29/03/2022 u 18:09 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност Воли дочекује Бург - Атић: Морамо одбранити домаћи терен

У оквиру претпосљедњег кола лигашког дијела, француски тим гостује у "Морачи" (сриједа 19 сати)

Кошаркаши Будућност Волија имају три пораза у посљедња четири меча у Еврокупу и вечерашњи против Бурга је изузетно важан. У случају побједе "плави" би осигурали најмање четврто мјесто и предност домаћег терена у првој елиминационој фази. Ако се гледа традиција, онда проблема не би требало да буде. Подгоричани су са Французима до сада играли три меча у другом по јачини европском такмичењу и имају све три побједе. Тријумф над Цибоном, вратио је мир у екипу, али без обзира на то, тренер Александар Џикић опомиње.

-Бург има мобилан, активан тим, тим коjи може постићи много поена на различите начине. Имаjу искуство, добру "пик-н-рол" игру и веома су опасни у транзициjи. У дефанзиви, они играjу jедан од наjактивниjих система, са великим притиском на лопту и са страном помоћи коjа jе спремна да се ротира и "скрамблуjе". Морамо да будемо заиста фокусирани и да слиjедимо план игре са великим фокусом и одговорношћу - објашњава Џикић.

За репрезентативца Босне и Херцеговине и једног од кључних играча Будућност Волија Едина Атића, нема дилема пред овај дуел. Домаћи терена мора да се одбрани.

-Очекуjе нас тежак посао jер у Еврокупу не постоjе лаки ривали. Бург у дуел коjи слиједи улази са циљем да стигне до побједе, да ухвати посљедњи воз када jе ријеч о пласману у ТОП 16 фазу. Међутим, гледамо само у наше двориште. Максимално смо фокусирани, свјесни смо значаjа утакмице коjа слиједи. Уложићемо и посљедњи атом снаге како би стигли до циља, а то jе побједа.

Крилни кошаркаш очекује и велику подршку са трибина, што би њему и саиграчима олакшало пут ка битном тријумфу.

-Свјесни смо значаjа утакмице. Надам се ћемо имати велику подршку са трибина, jер нас триjумф против неугодне и квалитетне екипе Бурга оставља у трци за осваjање jедног од мјеста коjи гарантуjу предност домаћег паркета на почетку нокаут фазе у Еврокупу. Ни jедног тренутка не смијемо да размишљамо о првом мечу коjи смо добили у Францускоj, jер jе свака утакмица, прича за себе - закључио је Атић.

Утакмица у дворани "Морача" игра се у сриједу вече од 19 сати, a правду ће дијелити Карлос Перуга (Шпанија), Хусеин Челик (Турска) и Гвидо Ђованети (Италија).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:25