Дуел Силија и Ивановића / -Фото: АБА лига
15/04/2022 u 17:22 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност Воли дочекује Црвену звезду: Дерби за престиж и самопоуздање

Утакмица се игра у суботу од 21 сат

Побједом над Борцем у понедељак, кошаркаши Будућност Волија су осигурали треће мјесто пред плеј-оф. Остало је да одиграју још два меча, али она немају резултатски значај.

Не могу до друге позиције, а не могу ни да падну на четврто мјесто. Први ривал је Црвена звезда, вечерас од 21 сат, а први пут након доста времена меч се игра само за престиж.

"Црвено-бели" стартују са позиције један и до краја ће имати предност домаћег терена.

Без обзира што утакмица нема резултатски значај, Подгоричани максимално мотивисани чекају актуелног шампиона регионалне лиге и желе да се реванширају за пораз из првог дијела сезоне, а уједно напораве добру увертиру за уторак и много важнији окршај са Андором у осмини финала Еврокупа.

"Плави" су имали времена да се одморе и припреме за дуел са Београђанима.

-На распореду jе одложена утакмица због Цовид-19, против актуелних шампиона лиге. Првобитно смо требали да играмо у jануару, и тада би таj сусрет имао потпуно другачиjу тежину и значаj. Сада ће то изостати, jер се поредак обие екипе не може промиjенити. С друге стране, нема никакве сумње да жеље за побjедом неће мањкати. Дворана ће бити дупке пуна, и енергиjа наших навиjача ће нам бити и додатна помоћ и додатни мотив - истакао је Александар Џикић, тренер "плавих".

Послије не баш успјешног марта, у коме су остварили само двије побједе уз шест пораза, у априлу "плави" су одиграли четири меча и имају максималан учинак. Редом су падали Крка, Бурса, ФМП и Борац. Идеална прилика да се тријумфални низ настави.

-Знамо да морамо да одиграмо како треба. Неће бити лако, играмо против наjбоље екипе у АБА лиги. Имамо четири побjеде у низу, ако дође и пета добили бисмо велико самопоуздање пред дуел са Андором - истакао је центар Зоран Николић.

Један од адута Будућност Воли вечерас, могао би да буде амерички бек Ди Џеј Сили. Ако он уђе у шутерски ритам, Подгоричанима ће бити далеко лакше да дођу до тријумфа. У првом мечу одиграном почетком октобра прошле године, Сили је убацио 19 поена, али је Звезда славила 71:63. Сада се нада другачијем иусходу.

-Очекуjем да играмо наjбоље и наjчвршће што можемо. Не играмо наjболjе у посљедње вриjеме, морамо да се фокусирамо на нашу игру и урадимо све да побиjедимо. Биће ово добар тест пред плеj-оф - нагласио је Сили.

Биће ово 53. меч ова два тима у АБА лиги. Будућност Воли има 25, а Црвена звезда 27 побједа.

"Плави" имају седам везаних побједа против Београђана, који су се посљедњи пут радовали у "Морачи" 7. октобра 2018. године. Тада је било 71:87, а најзаслужнији за славље били су Стратос Перпероглу (20), Мајк Цирбес (19), Били Берон (15) и, нажалост, покојни Мајкл Оџо (11).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:15