Данило Николић / -Фото: КК Будућност Воли
18/04/2022 u 19:28 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност Воли гост Андоре - Николић: Показали смо да можемо одиграти добро иако немамо предност домаћег терена

Утакмица осмине финала Еврокупа игра се у уторак од 20 сати и 45 минута

Поправног више нема, крећу елиминационе борбе у Еврокупу. Будућност Воли ће пролаз међу осам најбољих морати да тражи против Андоре у дворани "Полиеспортиу Д'Андора". Домаћину не цвјетају руже, од суботе су "фењераши" у Ендеса лиги. Са друге стране у Европи су биљежили добре резултате, па ће сада Подгоричани против себе имагти рањен ог лава, који по играчком кадру заслужује да се нађе у врху шпанске кошарке. Остаје нада да ће "плави" искористити лош коменат Андоре и проћи даље.  

-Екипа Андоре игра веома брзу кошарку, увиjек покушаваjу да постигну кош приjе него што jе одбрана постављена. Њихови бекови ће искористити сваку прилику да убрзаjу игру, високи играчи су веома покретни, добри тркачи и имаjу шутере коjи могу да отворе простор за саиграче да нападну обруч. Њихов нападачки сет jе базиран на "пик-н-рол" квалитетима њихових бекова, имаjу и добре шутере. Уз све то, веома су агресивна скакачка екипа. Имаjу енергиjу и висину, а контрола темпа игре и скокова су нешто што морамо да исконтролишемо да бисмо имали позитиван резултат - објаснио је Александар Џикић, шеф стручног штаба Подгоричана.

У односу на меч са Црвеном звездом, црногорски шампион ће бити јача за Кендрика Перија, а да ли ће неко од повријеђених - Владимир Мицов, Един Атић и Вили Рид моћи да помогне, знаће се пред сам почетак.

-Након меча са Звездом у коjем смо били ослабљени без неколико играча очекуjе нас елиминациона утакмица на гостовању у Андори. Стижу нам одлучуjуће утакмице, наjважниjе у сезони и вjеруjем да их дочекуjемо у добром расположењу. Андора jе типични представник шпанске кошарке, са врло покретним високим играчима и квалитетним поентерима на бековским позициjама. На нама jе да одиграмо као претходни меч, да будемо агресивни, да одиграмо добру одбрану и да фокус буде на високом нивоу током 40 минута. Ове сезоне смо показали на неколико европских гостовања да можемо одиграти добро иако немамо предност домаћег терена. Уколико приступимо мечу као у претходних пет, вjеруjем да ћемо се вратити у Подгорицу са побjедом - истакао је крилни центар Данило Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:43