Lider regionalnog takmičenja / -FOTO: ŽKK BUDUćNOST BEMAX
01/02/2024 u 10:39 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Bemaks dočekuje Partizan

Meč u dvorani "Bemaks arena" sjutra u 18 časova biće prvi ova dva tima nakon tri godine

Košarkašice Budućnost Bemaxa ugostiće sjutra u 18 časova u "Bemax areni" ekipu Partizana u okviru četvrtog kola "Top 8" faze Jadranske WABA lige.

Podgoričanke su nakon maksimalnog učinka u B grupi, uspjele da vežu i dva bitna trijumfa u Superligi, pobjedama protiv šampiona Celja u Podgorici, te Orlova u Banjaluci, čime su prvi tim koji je već i teoretski na fajnal foru. Sa druge strane, beogradski tim osvojio je treće mjesto u A grupi, sa skorom 5-5, a u glavnoj fazi takmičenja ostvario je dva trijumfa - protiv Montane i Duge, te poraz od Sloge.

Izvjesno je da će ekipa trenera Vlada Radovića do kraja voditi bitku sa Celjem za prvo mjesto pred fajnal for i vjerovatno će odlučivati međusobni meč u Sloveniji, dok Partizan bije bitku da se domogne završnog turnira. Sa učinkom 2-5, nije u idealnoj situaciji, mada trenutno ima samo poraz više od Sloge i Orlova...

-Slijedi duel dvije mlade ekipe i vjerujem da nas čeka zanimljiv duel. Trenerica Partizana insistira na agresivnoj igri i pritisku po cijelom terenu, ali nadam se da ćemo odgovoriti na isti način, posebno kada je u pitanju intezitet odbrane. Moram naglasiti da smo u posljednja dva meča, kada je u pitanju odbrana, bili na jednom jako dobrom nivou. Želim da zadržimo fokus i da kroz odbranu dolazimo do dobrog ritma u napadu i da na taj način dolazimo do dobrog rezultata, kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Biće ovo prvi duel ova dva tima nakon tri godine, a protiv kojeg,,plave" imaju izuzetno dobru tradiciju.

-Spremale smo maksimalno za ovaj meč. Primarni cilj je ispunjen, ali nastavljamo borbu da budemo prve pred završni turnir. Imamo nikad mlađi tim, ali i pored toga imamo sjajnu sezonu, bez poraza smo i sve to donosi dodatni motiv da budem još bolje. Vjerujem da ćemo niz nastaviti i protiv Partizana, rekla je bek šuter Podgoričanki Anastasija Drobnjak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:37