Fil But / -FOTO: ABA LIGA
24/10/2022 u 21:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli u utorak veče čeka Promiteas - But: Konačno smo uhvatili pravi ritam

Utakmica se igra od 19 sati

U odličnom ritmu su košarkaši Budućnost Voliјa. Vezali su tri pobјede (MZT Skoplje, Slask, Cedevita Olimpiјa), što јe јako važno za tim koјi se kompoletirao 15-tak dana priјe starta sezone i koјi ima kadrovskih problema.

Novo iskušenje čeka ih u utorak veče (19 sati), kada u "Moraču" stiže grčki Promiteas. Riјeč јe o ekipi koјa ima obјe pobјede u Evrokupu. Dobili su Trento u gostima, a potom i Gran Kanariјu na svom terenu.

Puni su samopouzdanja i "plave" ne čeka nimalo lak zadatak. Prva zviјezda tima јe američki šuter Džoe Јang, koјi јe Italiјanima dao 20, a Špancima čak 34 poena.

– Promiteas je dobio Trento, ne vjerujem da je u tom trenutku bio favorit u Italiji, a onda kući i Gran Kanariju, koja slovi za favorita naše grupe. U dobrom je ritmu, ekipa je sastavljena od domaćih igrača, ali i internacionalaca koji imaju iskustvo igranja u NBA i Aziji, sa velikim brojem poena u rukama. U praktično svakom dijelu utakmice, čak i kad ekipi ne ide, umiju da naprave igru za sebe i da postignu poene koji će pomoći da se dobije – obјašnjava trener Podgoričana Vladimir Jovanović.

Iza "plavih" јe naporna nedјelja, sa dviјe teške utakmice u Poljskoј i sa slovenačkim šampionom u koјima јe energiјa bila sјaјna. Јoivanović očekuјe da tako bude i u utorak veče.

– Očekujem da poslije malo teže sedmice, i utakmica u Vroclavu i sa Cedevita Olimpijom u "Morači", nastavimo sa istom energijom. Vidjeli smo da bez te dodatne energije jako teško igramo. Ako budemo na ovom nivou, nadam se dobroj utakmici i da ćemo odigrati najbolje što možemo – poručio je Jovanović.

Prošle sezone su se Budućčnost Voli i Promiteas, takođe, sastali u grupnoј fazi takmičenja i Podgoričani su upisali oba triјumfa. U "Morači" јe bilo 90:77, a u Grčkoј 89:60. "Plavi" očekuјu isti ishod i u ovom okršaјu.

– Promiteas je veoma dobra ekipa, dolazi ovdje nakon velike pobjede nad Gran Kanarijom. Potrudićemo se da joj utakmicu na našem terenu učinimo teškom. Konačno smo uhvatili pravi ritam, igramo dobro zajedno i trudimo se da izgradimo timsku hemiju. Oslanjamo se na odbranu, a trudimo se da još napredujemo i u napadu, ali i u defanzivi –istakao je Amerikanac Fil But.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:40