Dobar basket se igrao na Pričelju / -FOTO: Dejan Lopičić
07/06/2023 u 08:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Četvrti "Basket u mom kraju" na Pričelju

Dežurni krivci pobjednici, poznati svi učesnici finalnog turnira 24. juna na kultnom terenu "Dragan Ivanović"

 

Na otvorenom terenu u naselju Pričelje održan je posljednji, četvrti kvalifikacioni turnir drugog izdanja ‘‘Basketa u mom kvartu‘‘, koji organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa podijeljenih u 4 grupe, iz kojih su po dvije najbolje izborile plasman u četvrtfinale.

U klučnoj fazi takmičenja, iz razloga što pobjednici dobijaju vizu za završni turnir u Njegoševom parku, Dežurni krivci (Nikola Rondović, Filip Popović, Luka Kovačević i Miloš Jelovac) eliminisali su Satoshi rezultatom 21:13, dok je Koučing staf Junior (Šćepan Tošić, Miljan Vujanović, Dušan Vučelić i Nikola Marić) nadigrao Ćikos Lokos 21:12.

Na drugom košu Parni valjak (Dušan Marković, Mladen Matanović, Željko Matanović i Božo Mišolić) slomio je otpor B(u)razzersa 21:15, dok je NLO (Nemanja Anđić, Bogdan Radulović, Lazar Bailović i Osman Idrizović) bio bolji od Top guns-a 19:13.

U prvom polufinalnom okršaju Dežurni krivci su bez većih poteškoća izašli na kraj sa Koučing staf Juniorom 15:5, da bi u drugom, mnogo neizvjesnijem, Parni valjak trijumfovao nad NLO 20:17.

image

Pobjednici na Pričelju

-FOTO: DEJAN LOPIčIć

U finalnom obračunu Dežurni krivci su demonstrirali silu protiv istrošenih momaka iz Parnog valjka, 21:9, zasluženo osvojivši prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 200 eura, dok je drugoplasirani tim nagrađen poklon paketima od sponzora proteini.si.

Turnirom na Pričelju zaključena je serija kvalifikacionih turnira i poznati su svi učesnici završnog spektakla koji će biti održan 24. juna na kultnom terenu ‘‘Dragan Ivanović‘‘ u Njegoševom parku: pored Dežurnih krivaca, Parnog valjka, Koučing staf Juniora i NLO-a, to su: Antena M, Veterani Morača, Frulaši i 4 sobe sa turnira na Zabjelu, potom Cetinje, Limun, Vukovi i Tristar, koji su vizu za Njegošev park čekirali na turniru u centru Podgorice, te ekipe Kobe, Maraguni, Pažići i Monteniggersi, koje su to učinili na turniru ‘‘preko Morače‘‘.

image

Učesnici turnira na Pričelju

-FOTO: DEJAN LOPIčIć

-‘Na četiri turnira širom Podgorice učestvovalo je čak 57 ekipa, što govori koliko je interesovanje probudio naš projekat koji smo nazvali ‘‘Basket u mom kvartu‘‘. Sada nas očekuje organizacija finalnog događaja 24. juna, i ne sumnjamo da ćemo gladati fantastičan basketaški spektakl 16 ekipa koje su najviše pokazale u kvalifikacijama, te propratna takmičenja u šutu za tri poena i za publiku. Nagradni fond je uvećan u odnosu na prošlogodišnji i on iznosi 3200 eura: 1600 za pobjednike, 900 za drugoplasirani tim i 600 za bronzane, te 100 za najboljeg šutera, a novost je da će biti uručena i ‘‘Dunk shop MVP‘‘ nagrada za najboljeg igrača turnira – poklon vaučer u vrijednosti od 200 eura. Koristim priliku da se zahvalim našim partnerima iz proteini.si i da pozovem publiku da 24. juna napuni tribine terena ‘‘Dragan Ivanović‘‘ i uživa u dobroj atmosferi i basketaškoj predstavi‘‘, kazao je koordinator manifestacije ‘‘Basket u mom kvartu‘‘ iz Sekretarijata za kulturu i sport, Miloš Stijepović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:00