Небојша Човић / - Фото: Принтскрин
05/06/2022 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Човић: Борис Тадић је завртао рукаве на утакмицама Партизана, била је амбиција да се уништи Звезда, мени је био циљ да је сачувам од таквих

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде одиграће сјутра вече мајсторицу након које ће се знати ко је шампион АБА лиге

Резултат у финалу је 2:2. Звезда је повела са 2:0, Партизан је узвратио и поравнао на 2:2 пред својим навијачима, а сада ће Звезда на домаћем терену покушати да дође до шесте титуле и изједначи се са вјечитим ривалом.

Предсједник Црвене звезде Небојша Човић коментарисао је досадашњи дио финалне серије.

- Честитам Партизану на побједи у четвртоj утакмици. Међутим, интересантна jе та плеj-оф сериjа. Ми смо повели 2:0, након тога смо имали трећу утакмицу коjа jе била каква jе била. Вјероватно jе она оставила психолошки утицаj на наше играче, и зато смо играли тако четврту утакмицу. Нисмо заборавили да играмо кошарку, разлика ниjе битна, сем за медиjе. Позивам све звездаше да дођу у халу и подрже екипу да одбранимо домаћи терен, и кошаркашки, и од свих оних елемената коjи се дешаваjу ван терена - рекао је Човић гостујући на ТВ Прва.

Обjаснио jе председник црвено-бијелих и да ниjе у конфликту ни са jедном особом.

- Нисам у конфликтима ни са ким. Оно што jе интересантан приступ Партизана jе да они мисле непрекидно да су они прваци васионе. Jа немам ништа против, али нек то покажу на терену. Откад сам jа дошао, после 2011. године, одмах су почели напади на Црвену звезду. Тада jе власт био Борис Тадић, коjи jе завртао рукаве на утакмицама Партизана. Тада jе била амбициjа да се Црвена звезда, не само у кошарци, већ у спорту уништи. Мени jе био циљ да сачувам Звезду од таквих. Као некадашњи предсједник КСJ имао сам прилику да радим са тим људима и jа сам свједок нечега кад су они били млади и знам како функционишу и како се понашаjу. Имао сам прилике да радим са Жељком Обрадовићем, да сарађуjем са Партизаном када jе 1991. држава 70% буџета обезбиједила Партизану. У књигама пише шта jе таj феномен, и како се обjашњава таj феномен када сте свједок неким људима одмалена. Ништа лично, али не дам на Звезду и да се Звезда дискредитуjе од таквих - рекао је Човић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:08