Nebojša Čović / -FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
12/11/2023 u 11:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čović o napadu u Zadru: Na aerodromu su fotografisani, tipovani i praćeni

Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra – naveo je čelnik "crveno-belih"

Subotu veče obilježio je napad na članove KK Crvena zvezda i novinare u Zadru.

Nebojša Čović, čelnik crveno-belih, je iz Zadra za TV “Prva” opisao šta se zbilo.

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama.

A, zašto se sve zbilo...

- Nisu preduzete mjere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. novembra i najavili da će “njihova strast i energija odbraniti svoj teren”. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovdje i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. Vidim da su tek noćas oko jedan sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu. U našoj delegaciji ima puno djece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali, da će biti navijača... Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponijela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin.

Da li su svi povrijeđeni u stabilnom stanju?

- Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra, iako su šutirani na zemlji. Svi oni su smješteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbjedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili.

Ipak, igraće se utakmica.

- Zvezda nikad nije bježala sa terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali, ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vrijeđanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom. Zvezda će igrati utakmicu, ali će voditi računa o bezbjednosti i hoće li biti vrijeđanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Kmetoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" se osjetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osjetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice - istakao je Čović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:57