Да све протекне у фер и спортској атмосфери / - фото: КК Будућност
15/05/2021 u 17:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Човић: Протоколи се доносе на почетку сезоне а не пред финале

Први човјек кошаркашког клуба Црвена звезда реаговао на обраћање спортског директора АБА лиге Милије Војиновића пред финале плеј-офа регионалног такмичења са екипом Будућност ВОЛИ. Челник „црвено-белих” обећао да ће београдски клуб учинити све да утакмице у дворани „Александар Николић” протекну у фер и спортској атмосфери

Предсједник кошаркашког клуба Црвена звезда, Небојша Човић, реаговао је на обраћање спортског директора АБА лиге, Милије Војиновића, да ће судије имати овлашћења да испразне трибине на мечевима финала плеј-офа између Црвене звезде и Будућности у случаjу вријеђања или омаловажавања актера и другог вида неспортског понашања публике.

Протоколи се не праве пред плеj-оф, већ су дио пропозициjа, а пропозициjе се усваjаjу прије почетка сезоне и не могу се мијењати у току исте. Пет сезона уназад Црвена звезда инсистира да се у пропозициjима уграде ови елементи, због свега што се догађало: вријеђања, напади на играче и породице играча, управе... То jе историjа. Ово jе урађено пред плеj-оф, не уважаваjући одређене догађаjе у скориjоj прошлости. На примјер, прије скоро мјесец дана, дешавања из Подгорице. Само бринем да главни актери, а то су судиjе, не злоупотријебе такве протоколе – рекао jе Човић Танjугу.

Први меч финала плеј-офа између Црвене звезде и Будућности је на програму у недјељу од 18.30 сати.

Рекли смо подржавамо да се то примијени, али на почетку сезоне, како би се спријечили некакви негативни догађаjи. То jе jедина ствар због коjе бринемо, али за то су нам гарант господа Воjиновић и Дубравко Кметовић, да ти елементи протокола неће бити злоупотријебљени. У случаjу да буде злоупотребе, мислим да ћемо имати огроман проблем. Прво, jер jе то све ван пропозициjа, друго jер то ником не треба у АБА лиги – казао је Човић.

Спортисти су први на удару.

Играчи су увијек били у првом плану, у амбиjенту у ком играjу. Ми jедноставно нисмо ти коjи су започели нешто што се догађало 2018. године, али не бих се враћао у историjу. Као клуб ћемо учинити све да финале потекне у фер и спортскоj атмосфери. Помало лицемјерно звуче приче и изjаве да све буде спортски, а да при томе, прије скоро мјесец дана, нису заштитили своjе колеге, када jе било непрекидно вријеђање и пљување тренера и играча Црвене звезде – закључио је Човић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:40