Црна Гора фаворит / - фото: КФСМ
12/08/2021 u 09:06 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Црна Гора против Исланда отвара претквалификације за Мундобаскет

„Рибари”, исто као и Данци, играју атипичну кошарку. Предност „црвених” на унутрашњим позицијама

Након неуспјеха у квалификацијама за Евробаскет, кошаркаши Црне Горе морају да крену од нуле, односно од трећег дома европске кошарке ка другом узастопном учешћу на Свјетском првенству.

Изабраници Бошка Радовића вечерас у 20 сати, против Исланда у „Бемакс арени” почињу претквалификације за Мундобаскет.

Поред „рибара”, домаћини ће играти и са Данцима.

Само последња екипа неће напредовати у квалификације.

Помоћни тренер Владимир Тодоровић је подсјетио на проблеме са повредама и одустајањима појединих кошаркаша, али и поручио да су „црвени” одрадили добар посао током припрема и да спремно дочекују овај „балон”.

Када говоримо о Исланду, ту би могли укључити и Данску, пошто су то екипе коjе играjу атипичну кошарку. Очекуjе нас доста игре у раноj фази напада, што значи да морамо добро да трчимо у транзиционоj одбрани да сприjечимо њихове лаке поене у раноj фази напада и ако успиjемо да уведемо те екипе у игру 5 на 5 мислим да смо у предности – открио је Тодоровић како се треба супроставити ривалима.

Црна Гора има јаче име у свијету кошарке.

У предности смо на унутрашњим позициjама, али они то добро покриваjу, доста су покретљиве екипе. Морамо бити мирни, паметни и имати добру селекциjу шута и додавања. Спремни смо на све то, знамо шта нас очекуjе. Вjеруjем да нисмо само у предности на унутрашњим позициjама, мислим да смо генерално квалитетниjи од обjе репрезентациjе, али то морамо да покажемо током свих 40 минута на терену. Ради се о екипама коjе су спремне, коjе држе висок интензитет и ритам у циjелом мечу. Спремни смо и вjеруjем да ћемо остварити циљ – додао је Владимир Тодоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:23