Јелена Шкеровић / - фото: FIBA.BASKETBALL
21/06/2021 u 13:56 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорке растерећене против европских шампионки

Кошаркашице Јелене Шкеровић вечерас у 21 сат у Валенсији у осмими финала Европског првенства играју са домаћином Шпанијом

Кошаркашице Црне Горе су у осмини финала добиле најтежег могућег ривала, једног од домаћина Европског шампионата, Шпанију.

Стицајем околности, односно минималним поразом од Бјелорусије, европске шампионке су дошле у ситуацију да не оду директно у четвртфинале и вечерас од 21 сат у Валенсији ће укрстити копља са „црвенима”

Селекторка Јелена Шкеровић јасно поручује да њене изабранице у мечу са великим фаворитом немају шта да изгубе.

Растерећено улазимо у дуел. Једини задатак је да одиграмо 100 посто у свакој ситуацији, да поштујемо правила у одбрани и у нападу, да што дуже будемо у егалу и можда ставимо себе у ситацију да остваримо побједу – рекла је Шкеровић.

„Фурија” је на старту Евробаскета доживјела шок од Бјелорусије (51:53), али су након тога цех платиле Швеђанке (76:55) и Словакиње (93:61).

Показалe су у другом и трећем мечу квалитет. Довољно је рећи да свака њихова репрезентативка наступа у Евролиги, имају у стручном штабу тренере који су освајали најквалитетније европско клупско такмичење. Под кошевима доминира Нду, једна од најбољих петица у Европи, али њихови агресивни бекови чине 90 посто екипе – додала је Шкеровић.

Црна Гора је у групи имала великих проблема управо са агресивном игром противника. Маркиша Гетлинг би, са друге стране, могла да парира високим кошаркашицама „фурије”.

Последњи меч у групи са Србијом смо искористили да разиграмо Гетлинг и ноћас ће наш план бити да је максимално искористимо. Што се тиче преноса и изгубљених лопти, којим смо Италији и Србији дозволили да одскоче од нас, мислим да је то против Србије био много мањи проценат, али нас је ипак кошао бољег резултата. Очекујем да ћемо вечерас још више смањити број проданих лопти и више контролистати утакмицу, самим тим што Шпанкиње нису толико агрсивне као наше претходне ривалке – закључила је црногорска селекторка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:14