Бојана Ковачевић / - фото: FIBA.BAKSETBALL
08/11/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорке се не плаше ни Русије

Чињеница да у тиму више нема Јелене Дубљевић и Снежане Алексић је само мотив више за сваку кошаркашицу да преузме већу одговорност

Црногорске кошаркашице крећу у напад на још један Евробаскет.

Подмлађене изабранице Jелене Шкеровић у Подгорици су почеле припреме за први квалификациони прозор.

У односу на претходно Европско првенство у тиму нема двије искусне играчице.

Најбоља црногорска кошаркашица Jелена Дубљевић се опростила од дреса са државним грбом, са националним тимом није ни искусна Снежана Алексић.

Због клупских обавезе, Кристина Раковић и Маркиша Гатлинг се нису појавиле на прозивци и у уторак ће се прикључити екипи.

Фале нам двиjе искусне кошаркашице у односу на Евробаскет, али свака од нас би сада требало да има више одговорности. Фокус jе на првом мечу са Русиjом, жеља jе да се пласирамо на Европско првенство и радићемо на томе – рекла jе Боjана Ковачевић.

Црногорке ће прво угостити Русиjу у Подгорици у четвртак од 18.30 сати. У недјељу од 18 часова их чека гостовање у Аустриjи.

Наjвише бисмо вољели да добиjемо оба меча, али сада jе фокус на дуел са Русиjом. Оне су боља екипа него Аустриjа. Искрено, вjеруjем да можемо извући и против њих побjеду, али ће бити тешко – додала је Ковачевић.

Оптимизам не напушта даме у црвеним дресовима.

Вjеруjем у пласман на Европско првенство. Желимо да се квалификујемо и наставимо низ наступа на Евробаскету. Вjеруjемо да то можемо – закључила jе Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:51