Са утакмице Будућност - Црвена звезда / - фото: АБА
25/05/2021 u 13:51 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црвена звезда: Кошарком у региону влада мафија, то показују утакмице у Подгорици

- Било коме ко је погледао утакмице финала АБА лиге број 3 и 4 у Подгорици одигране у суботу и понедјељак, јасно је да кошарком у региону влада својеврсна мафија која режира исходе утакмица већ годинама уназад не бирајући начин да дође до циља, свако у свом “домену” - кажу у КК Црвена звезда

Кошаркашки клуб Црвена Звезда МТС саопштила је данас да је сваком јасно, ко је гледао двије јутакмице финала АБА лиге у Подгорици, да кошарком у региону влада својеврсна мафија која режира исходе утакмица већ годинама уназад  не бирајући начин да дође до циља, свако у свом “домену”.

- Ако је неко имао било какву дилему или се питао током ове сезоне “зашто КК Црвена звезда води судски поступак против АБА лиге” и против чега се бори наш клуб, не гледајући само себе и своје интересе, све “доказе” о болестима од којих пати кошарка у региону угушена уским интересима појединаца добио је доказе у само у неколико дана у четири утакмице финала АБА лиге које су биле све, само не пропаганда кошарке и најбољег из регионалне лиге - каже се у званичном саопштењу београдског клуба.

Саопштено је да због свега тога КК Црвена звезда неће више да ћути на неправде и пљачке које ће АБА лигу уништити због трулих компромиса, непринципијелних коалиција, разних кланова и одавно успостављених навика које немају везе са спортом!

- Било коме ко је погледао утакмице финала АБА лиге број 3 и 4 у Подгорици одигране у суботу и понедјељак, јасно је да кошарком у региону влада својеврсна мафија која режира исходе утакмица већ годинама уназад  не бирајући начин да дође до циља, свако у свом “домену”. Кошарка , АБА лига и милионски аудиторијум поред ТВ екрана нису важни - истичу у Црвеној звезди.

Они дају и примјере. Однос у слободним бацањима на утакмицама у суботу и понедељак то, како кажу, јасно говори:

Кошаркашима Црвене звезде досуђено је збирно 61 фаул, противнику  45, а однос слободних бацања је још драстичнији – Будућност их је извела 69, а Црвена звезда 31.

Исчекују експертизу

- КК ЦРвена звезда нестрпљиво очекује експертизу суђења са утакмице број 4, као и одлуку дисциплинског судије Саше Павличића Бекића на све примедбе везане за утакмице 3 и 4, као и казну Драгану Бокану због претњи Срђану Дожаи … и све те одлуке очекујемо нестрпљиво пре пете утакмице! Углед АБА лиге још једном је урушен, финале уништено, а будућност регионалног такмичења доведена у питање дивљањем појединаца који мисле да се она игра због њих и да све може да се купи „прљавим новцем“. Довољно је да наведемо и до сада невиђен податак да су поједине кладионице у понедељак поподне као посебну понуду за четврту утакмицу са квотом од 1.05 (популарна „сигурица“) увеле и категорију„ слободна бацања КК Будућност  30 +“ После свега виђеног, паметном довољно! - истичу у КК Црвена звезда.

Зато КК Црвена звезда јавно постављамо питања:

– Како је могуће да формално најбоље судије на ранг листи које се делегирају на утакмицама КК Црвена звезда ( и то се наводи као аргумент против нашег клуба) праве по 20 грешака по утакмици на штету нашег тима? Ако нису за то плаћени новцем да суде у корист нашег ривала, или на неки други начин присиљени, онда се то зове намјера!

– Како је на другој утакмици поред терена завршио пријатељ КК Будућност Веселин Баровић безбједносно интересантно лице и “бизнисмен” коме је забрањен улазак у Републику Србију још 2018.године, али је сједио поред терена само са једним циљем да врши притисак својим присуством на поједине судије? Када и како му је скинута забрана уведена 31.07.2018.године ?

– Како је могуће да  КК Црвена звезда није добила до дана данашњег одговор АБА лиге на званичан приговор клуба на сраман делегатски извештај после треће утакмице који је у обавези да достави до почетка наредне утакмице?

–  Зашто нису одмах санкционисане судије треће утакмице којој је судијска комисија након судијске експертизе званично пронашла чак 19 грешака на штету КК Црвена звезда???

– Како је могуће да Драган Бокан јавно пријети у ложи пред више свједока пред почетак треће утакмице комесару задуженом за одређивање судија и делегата незадовољан исходом прве две утакмице у Београду?

– Како је могуће да један од судија четврте утакмице као образложење за лошу одлуку као оправдање наводи једном члану КК Црвена звезда “ да је нама лако јер нас чува полиција, а он мора да извуче живу главу из Подгорице”?

 - Тих примера уз пљачку коју је видео милионски аудиторијум у суботу и понедељак је било још - истичу у овом кошаркашком клубу.

Наглашавају да је зато јасно да сва дешавања на утакмицама у плеј офу нису “случајност” већ системска пљачка са намером да се Црвена звезда спречи да се равноправно бори за трофеј!

-КК Црвена звезда обећава свима да ће се до краја без обзира на цену, борити да на утакмици сви имају равноправне услове на терену, да победи бољи и да кошарка буде у првом плану. Зато проглашавамо општу мобилизацију свих наших присталица са жељом да буду уз нас и подрже нас у настојањима да спречимо појединце и њихове криминалне и корупционашке „хоботнице“ да нас још једном убеде да је „победила кошарка“ након утакмица 3 и 4 у којима је наш тим брутално покраден и у коме му је буквално забрањено да игра, док су их решевали  и одлучивали уместо играча на терену, појединци оптерећени страхом, разним хипотекама или услугама попут ухлебљења чланова породице у појединим корпорацијама? - кажу у КК Црвена звезда МТС.

Наглашавају да КК Црвена звезда због свега наведеног има обавезу да у петак спријечи још један покушај отимања и пљачке у коме је за сада кошарка на посљедњем мјесту!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:53