Божица Мујовић / - фото: FIBA.BASKETBALL
18/06/2021 u 09:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Црвене” спремају одговор и за Италијанке

Кошаркашице Црне Горе након побједе над Грком на отварању Европског првенства, данас у 15 сати у другом колу групе Б играју са „азуринама”

Кошаркашице Црне Горе успјешно су отвориле Европско првенство.

Изаранице Јелене Шкеровић су побједом над Грчком (70:55) направиле крупан корак ка пласману међу 16 најбољих репрезентација Старог континента.

Резултат показуjе да jе било лако. Међутим, свака утакмица на отварању турнира jе много напорна и тешка. Имали смо пад концентрације почетком последње четвртине, али смо се вратиле. Ставили су нас за аутсаjдере, а ми смо показале да можемо пуно са оваквом атмосфером и великом дозом борбености – рекла је Божица Мујовић.

„Црвене” у петак од 15 сати играју други меч у Валенсији. Противник је Италија, које је синоћ након продужетка поражена од Србије у дербију Б групе.

Нема опуштања, морамо да дамо максимум у свакоj утакмици у сваком дуелу. Идемо меч по меч. Навикле смо да играмо утакмице дан за даном, умор ниjе изговор – додала је Мујовић.

Шкеровић је на располагању имала само један дан да одмори играчице и спреми их за друго коло.

Нама је највећи притисак био пред меч Грчком, јер се знало да, по квалитету, треба да их побиједимо. Са друге стране, Италија је веома квалитетна екипа, са играчицама из Евролиге и Еврокупа. Вјерујем у наше дјевојке и да ћемо одговорити правом мјером, па што буде – казала је црногорска селекторка, Јелена Шкеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:23