Емил Рајковић / -Фото: IRA SOMOVA VTB UNITED LEAGUE
17/06/2022 u 18:46 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦСКА именовао новог тренера: Рајковић наслиједио Итудиса

Македенац потписао уговор до јуна 2024. године

Неочекивана вијест стиже из Москве - Емил Рајуковић је именован за новог тренер ЦСКА.

Македонац, који до сада није водио нити једна већи клуб, потписао је уговор до љета 2024. године.

На клупи "армејаца" ће наслиједити Димитриса Итудиса, а главфни задатак ће му бити да врати титулу у ВТБ лиги, једином такмичењу у којем ће играти.

-Имали смо неколико разговора, до сада само путем видео линка, и били смо импресионирани Емиловим кошаркашким образовањем, његовом страшћу и амбицијом, жељом да изгради тим, створи „хемију“ неопходну за побједе и успостави контакт са играчима свих узраста и националности. Иако његов животопис још нема искуства у "великим" клубовима, али је примјетна способност за постизање резултата, превазилажење потешкоћа и очигледан напредак као специјалисте. Један од фактора овог напретка је жеља да се савршено савлада руски језик, којим Емил већ добро говори. Поред тога, Рајковић је протекле четири сезоне радио за тимове ВТБ лиге, што је посебно важно сада када нећемо играти Евролигу. Одлично познаје играче, тренере и многе нијансе играња на турниру. Емилу желимо да се брзо скраси на новом мјесту и постане коаутор нових великих побједа ЦСКА. Заузврат, клуб ће учинити све да се тренер осећа као дио клупске породице. - рекао је Андреј Ватутин, предсједник ЦСКА Москве. 

Рајкович ће сљедеће недеље доћи у Москву, гдје ће званично бити представљен као нови тренер ЦСКА. 

До сада је у каријери водио Карпош Соколе, Фени Индустрију, Работнички, Сласк Вронцлав (Пољска), МЗТ Скопље, Остров (Пољска), Астану и Аутодор.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:47