Dejvid Blat / - FOTO: EPA-EFE/TOMS KALNINS
17/09/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dejvid Blat: Evropska košarka je drugačija, Jokić i Janis pokazali da mogu da igraju i na ovom nivou

Poznati američki košarkaški trener Dejvid Blat govorio je za Eurohoops o dešavanjima na aktuelnom Eurobasketu

Blat je komantarisao tri najveće zvijezde šampionata, Nikolu Jokića, Janisa Adetokumba i Luku Dončića.

- Evropska košarka je daleko drugačija od NBA – 40 minuta, dimenzije terena, druga pravila. U NBA se često dešava da jedan ili dva igrača preuzmu meč u svoje ruke, ali je u Evropi do mnogo rjeđe. Ja zbog toga i volim ovakve turnire. Jokić je jedan od mojih omiljenih igrača, on i Janis Adetokumbo su demonstrirali da mogu da igraju i na ovom nivou. Markanen je bio izvanredan – bio je na nivou na kojem su njih dvojica i Luka Dončić. Dodavao je, skako, doprinosio na mnoge načine - izjavio je 63-godišnji Dejvid Blat, prenosi Sport klub.

- Kojeg igrača najviše volim da gledam na ovom EP? Lorenzo Braun je igrač Makabija, tima za koji radim, pa nisam subjektivan. Mnogo mi se dopada njegov nastup, ali mislim da je njegova uloga u velikoj mjeri drugačija od one koje je kod mene u reprezentaciji Rusije svojevremeno imao Džej-Ar Holden - kazao je trener rođen u Bostonu.

Blat je proveo igračku karijeru u Izraelu (od 1981. do 1993. godine), a kao trener je vodio Hapoel Galil Elijon, Makabi Tel Aviv u dva navrata, Dinamo Sankt Peterburg, Beneton, reprezentaciju Rusije, Efes Pilsen, Dinamo iz Moskve, Aris, Klivlend Kavalirse, Darušafaku i Olimpijakos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:34