Амадео Дела Вале / - фото: АБА/Драгана Стјепановић
24/05/2021 u 07:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дела Вале: Сатјерани смо уза зид

Кошаркаши Будућности морају да побиједе Црвену звезду и вечерас (20.30 сати) уколико желе да изборе мајсторицу. Херој Подгоричана из треће утакмице поручује да кључ лежи у контроли скока

Будућност је и даље жива. Кошаркаши из Подгорице су у суботу спасили прву меч лопту Црвене звезде и продужили финалну серију АБА лиге на макар још једну утакмицу.

Били смо сатјерани уза зид. Морали смо да покажемо реакцију, нисмо жељели да изгубимо 0:3 у финалу. Након побједе у трећем мечу самопоуздање је на много вишем нивоу. Идемо меч по меч. Ништа још није готово. Ово је изузетно тешка серија. Црвена звезда је јак тим, играју агресивно, свака утакмица је била неизвјесна, а у суботу смо ми успјели да истрајемо до краја и срећни смо што још имамо шансе да освојимо титулу – казао је Амадео Дела Вале.

Италијан је био најзаслужнији што су „плави” и даље у игри да освоје прстење. Са 19 поена је био на врху листе стријелаца. Што је најважније, био је прави када је требало. На 40 секунди до краја, при резултату 70:69, Дела Вале је одговорио на тројку Огњена Добрића истом мјером (73:69), док је 17 секунди прије последњег звука сирене са линије за слободна бацања поставио коначних 75:71.

Волио бих да сваки меч могу да погађам тако важне шутеве, али је много битније да одиграмо добро у одбрани, као што смо то урадили у претходном мечу. Свели смо Црвену звезду на мали број поена и то је пресудило – сматра Италијан.

Дела Вале очекује много тежи задатак у следећем мечу у „Морачи”, вечерас од 20.30 сати.

Сваки тим након побједе жели да покаже реакцију. То смо урадили ми у другом мечу финала, када нажалост нисмо успјели да завршимо посао, то ће урадити и они. Очекујем да изађу агресивнији на паркет. Морамо бити спремни на то и морамо да исконтролишемо њихов офанзивни скок, јер су, потоготово у првом мечу, имали више шутева од нас. Имамо од почетка сезоне и у нападу проблеме са екипама које у својим редовима имају високе играче, са добрим физикалијама, као што има Црвена звезда. Једноставно затворе простор и отежавају вам шутеве. Видјело се то и на почетку треће утакмице, али смо у финишу погађали и тако треба да буде и у понедјељак – додао је Дела Вале.

Италијан је закључио да „живи” од подршке са трибина и да жали што дворане не могу бити пуне јер Будућност и Црвена звезда имају одличне навијаче.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:27