Jokić najbolji u porazu Denvera / EPA-EFE-FOTO: EPA/WILL OLIVER
24/04/2023 u 08:41 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Denver izgubio od Minesote, Jokić ubacio 43 poena

Golden Stejt nakon velike drame pobijedio Sakramento i izjednačio u seriji

Košarkaši Denvera poraženi su od Minesote u četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa zapadne konferencije. Nagetsi su nakon produžetka izgubili sa 108:114, čime su propustili priliku da prvi put u istoriji prođu jedno kolo plej-ofa bez poraza. U dresu Denvera najbolji je, prema očekivanju, bio srpski reprezentativac Nikola Jokić. Za 39 minuta na parketu postigao je 43 poena, imao 11 skokova i šest asistencija. Džamal Marej je postigao 19, Majkl Porter 15, a Aron Gordon 14 poena, dok je Brus Braun dodao 11. Kada je u pitanju Minesota, Entoni Edvards je sa 34 poena bio najefikasniji, Karl-Entoni Tauns je postigao 17, Majk Konli 19, a Rudi Gober 14 poena.

Sjajan meč viđen je u Ouklendu, gdje su Golden Stejt Voriorsi nakon prave drame stigli do trijumfa nad Sakramento Kingsima i tako izjednačili u seriji na 2:2. Na kraju je bilo 126:125 za domaće, a Kingsi su u poslednjoj sekundi promašili šut za pobjedu. Foks je bio najbolji pojedinac susreta sa 38 poena, devet skokova i pet asistencija, a pratio ga je Marej sa 23, te Monk sa 16 i Sabonis sa 14 poena. S druge strane, „voriorse“ je do trijumfa vodi Stefa Kari sa 32 poena, a istakli su se još Klej Tompson sa 26, Džordan Pul sa 22 i Endrju Vigins sa 18 poena.

Njujork Niksi savladali su Klivlend Kavalirse rezultatom 102:93 u četvrtoj utakmici plej-of serije istočne konferencije i poveli sa 3:1 u seriji. Sjajan u pobjedničkom timu bio je Džejlen Branson čija je trojka na stotinak sekundi prije kraja riješila pitanje pobjednika. Branson imao učinak od 29 poena i po šest skokova i asistencija, a pratio ga je Beret sa 26 poena. Kod Kilivlenda, Garland je bio najbolji sa 23 poena i 10 asistencija.

Na korak od polufinala plej-ofa nalazi se i Boston, koji je u četvtom meču četvrtfinala slavio u Atlanti sa 129:121. „Seltiksima“ do plasmana u narednu rundu potrebna još pobjeda. Od samom starta meča „Niksi“ su imali prednost, a najzaslužniji za to bili su Džejlen Braun i Džejson Tejtum koji su postigli po 31 poen. U redovima Atlante, Tre Jang je bio najbolji sa 35 poena, dok je Bogdan Bogdanović ubacio osam poena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:27