Sjajna partija Jokića / -FOTO: DENVER TWITTER
02/06/2023 u 08:13 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Denver poveo u velikom finalu

Najbolji igrač na parketu "Bol arene" bio centar srpske reprezentacije Nikola Jokić sa tripl-dablom, 27 poena, 10 skokova, 14 asistencija

Košarkaši Denver Nagetsa poveli su sa 1:0 u pobjedama u finalnoj seriji NBA plej-ofa. Izabranici Majkla Melouna su u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu prilično ubjedljivo savladali Majami Hit rezultatom 104:93. Najbolji igrač na parketu "Bol arene" bio je centar srpske reprezentacije Nikola Jokić, koji je ponovo zabilježio tripl-dabl, 27 poena (8/12 iz igre, 10/12 slobodna bacanja), 10 skokova, 14 asistencija, po jednom ukradenom loptom i blokadom i dvije izgubljene lopte za nešto više od 40 minuta u igri. Kanadski bek Džamal Marej je postigao 26 poena, a imao je i šest skokova i 10 asistencija. Eron Gordon je ubacio 16 poena i imao šest skokova, a Majkl Porter junior 14 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio centar Bem Adebajo sa 26 poena, 13 skokova i pet asistencija, Gejb Vinsent je dodao 19 poena, a Hejvud Hajsmit 18 poena. Srpski internacionalac Nikola Jović odigrao je 33 sekunde za poraženi tim, a u tom periodu zabeležio je jedan skok i jedan promašaj pri šutu za dva poena.

Denver je do kraja prve četvrtine došao do prednosti od devet poena, a ona je do kraja poluvremena postala dvocifrena. Krajem trećeg perioda razlika je narasla preko 20 poena, da bi gosti sa Foride u finišu smanjili konačnu razliku.

Druga utakmica serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u dva sata po srednjoevropskom vremenu, a meč će takođe biti odigran u Denveru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:54