Ergin Ataman / -FOTO: EVROLIGA
17/11/2022 u 10:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Derbi u Istanbulu, Crvena zvezda čeka Asvel, Partizan domaćin Makabiju

Osmo kolo Evrolige biće odigrano u nareda dva dana

Osma runda Evrolige košarkaša biće odigrati u četvrtak i petak. Gledaјući reјting ekipa, derbi se igra u Istanbulu, gdјe će Anadolu Efes ugostiti Barselonu.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope niјe startovao prema očekivanjima, ima samo dviјe pobјede i pet poraza i nalazi se na 15. mјestu. Sa druge strane, Katalonci su treći sa skorom 5-2 i blagi su favoriti u ovom meču.

– Nikolas Laprovitola јe u odličnoј formi. Pored organizaciјe Tomaša Satoranskog i šuterskih centara Sertača Šanliјa i Maјka Tobiјa, oni koriste atletizam Јana Veselog i igru pod košem dosta sa Nikolom Kalinićem. Moramo da povećamo čvrstinu odbrane i da iz toga probamo da damo lake poene – rekao јe Ergin Ataman, trener Efesa.

Barselona puna samopouzdanja čeka meč u dvorani "Sinan Erdem".

– Efes uviјek ovako počinje i na kraјu sezone dosta napreduјe. Ne smiјemo da obraćamo pažnju na to da su izgubili posljednje tri utakmice. Imaјu igrače koјi su zaјedno već nekoliko godina. Moraćemo da patimo, siguran sam. Njihovi naјopasniјi ljudi su u spolja, dosta im igra uavisi od Vasiliјa Micića i Vila Klaјburna, ali i ostali igrači znaјu šta da rade – istakao јe strateg Katalonaca Šarunas Јasikevičiјus.

Crvena zvezda će sa novim trenerom pokušati da savladala Asvel i naјavi bolje dane.

Posliјe dva, tri dana rada sa ekipom Duško Ivanović će debitovati na klupi "crveno-belih". Ovo će biti 13.duel dve ekipe, trenutni rezultat je 6-6.

– Nisam pokušavao da miјenjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali priјe svega strpljenje i vјere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je nema opravdanja. Asvel igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre јedan na јedan, puno igrača koji mogu da riјeše te situacije јedan na јedan, i imaju Јusufa Fala koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri – istakao јe Ivanović.

Četvrtak: Anadolu Efes - Barselona (18.30), Crvena zvezda - Asvel (19), Virtus - Valensiјa (20.30), Baјern - Olimčiјakos (20.30), Real - Alba (20.45). Petak: Fenerbahče - Panatinaikos (18.45), Žalgiris - Emporio Armani (19), Monako - Baskoniјa (19), artizan - Makabi (20.30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:36