Булут ријешио финале / - ФОТО: КСС
29/07/2021 u 21:22 h
Дан ПорталДан Портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Домовић Булут каријеру наставља у БИГ 3 лиги

Након освајања бронзе на Олимпијским играма у Токију, Булут ће као трећи пик бити изабран од стране екипе Пауер, и наступиће у лиги са бројним познатим лицима и бившим кошаркашима НБА лиге

Душан Домовић Булут, каријеру у баскету 3x3, наставља у Сједињеним Америчким Државама.

Најбољи светски баскеташ је прије двије године био изабран као 24. пик на драфту, од стране Бол Хогса, у БИГ 3 лиги, али је на крају одустао, јер му је ФИБА запријетила да неће имати право наступа на Олимпијским играма. 

Након освајања бронзе на Олимпијским играма у Токију, Булут ће као трећи пик бити изабран од стране екипе Пауер, и наступиће у лиги са бројним познатим лицима и бившим кошаркашима НБА лиге.

Према последњем рангирању, Булут је пети најбољи баскеташ на свијету, али сматра се најбољим свих времена у овом спорту. Булут је са репрезентацијом Србије освојио четири Светска првенства, има и једно сребро, а два пута је освајао и Европско првенство уз такође једну сребрну медаљу. 

БИГ 3 лига је основана прије четири године, основао ју је репер Ајс Кјуб, а правила се разликују у односу на правила која важе на такмичењима под окриљем ФИБА.

У овој лиги постоји шут за четири поена, вријеме за напад траје 14 секунди, док је у ФИБА такмичењима 12 секунди. Побједник меча је екипа која освоји 50 поена и минимум два поена предности, полувријеме је када једна екипа стигне до 25 поена, а користи се и лопта која се користи за „регуларну” кошарку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 17:41