Србија јури злато / - ФОТО: КСС
27/07/2021 u 19:11 h
Дан ПорталДан Портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Домовић Булут пред полуфинале: Морамо да се боримо, освајање злата је главни циљ

Србиjа jе без пораза завршила групну фазу такмичења и директно се пласирала у полуфинале. У последњем колу савладала jе управо руски тим 21:10

Српска репрезентациjа у баскету 3x3 у сриједу ће играти полуфинале олимпиjског турнира у Токиjу, а ривал ће jоj бити селекциjа Русиjе.

Србиjа jе без пораза завршила групну фазу такмичења и директно се пласирала у полуфинале. У последњем колу савладала jе управо руски тим 21:10.

Капитен српске баскет репрезентације Душан Домовић Булут, истакао је да све ово што су до сада играли се буквално не важи ништа.

– Знамо добро противника, али ипак jе наjважниjе да се боримо, да се трудимо да останемо концентрисани током читавог меча, и када су све те вриједности на правом мјесту онда долазимо до могућности да остваримо обје побједе сјутра, што jе главни циљ – рекао jе Домовић-Булут.

Михаило Васић је истакао да је веома задовољан што су остварили седам побједа у групној фази.

– Мислим да наша игра у прва три меча ниjе била на нивоу коjи смо очекивали, али смо jаком одбраном и карактером добили те три прве утакмице. Већ од четврте утакмице смо били уиграниjи, лопта jе ишла течниjе у нападу, боље смо се кретали, али и убацили смо неке шутеве споља коjе у прве три утакмице нисмо. Због тога смо у последње четири утакмице остварили можда лакше побједе – рекао jе Васић.

Он је истакао да у полуфиналу играју против Русије коју су лако савладали у групи, али да ће полуфинални меч бити доста другаији.

– Противник у полуфиналу нам jе Русиjа, коjу смо у мечу групне фазе прилично лако савладали, али смо свјесни да ће они у наредни меч ући максимално мотивисани и да ће утакмица бити потпуно другачиjа у односу на претходну. Ако у оваj меч уђемо са истом енергиjом са коjом смо улазили и у претходних седам дуела, мислим да ћемо бити на свом нивоу и да ћемо остварити побједу – поручио је Васић.

Полуфинални мечеви су на програму у сриједу. Србиjа ће против Русиjе играти од 10.30, меч за треће мјесто се потом игра од 14.15, а финале jе предвиђено за 15.25 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:25