Марко Поповић / - Фото: Приватна архива
26/04/2022 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драгуљ за нове стазе: Марко Поповић најмлађи дебитант на кошаркашкој сцени Црне Горе

Марко Поповић 18. априла ове године се уписао се у историју као најмлађи дебитант на црногорској кошаркашкој сениорској сцени

Талентовани дјечак рођен је 6. августа 2009, значи да је на дебију у Првој лиги имао само 12 година, 9 мјесеци и 10 дана.

- Сви ми говоре да ће моје вријеме тек доћи. Свјесан сам тога, али и знам да само од мене зависи како ћу да искористим шансу која ми се указује. Потрудићу се да не останем упамћен само као најмлађи дебинат – каже Марко.

Суперталентовани дечко, био је предводник млађих пионира Сутјеске, селекције која се недавно октитила шамшионском круном. На завршном турниру био је назаустављив, рецимо н дербију против Будућности постигао је 52 поена.

Један играч никада није чинио кошаркашки тим. Одговорност за поразе, баш као и награде за побједе, дијеле се на равне части. Тако је у свим селекцијама Сутјеске. Свако од нас зна свој задатак, ако га испуни ето разлога за радовање.

Марко је таленат какав се ријетко рађа. Већ сада многи за Поповића сматрају да ће постати велики играч.

- Ласакају наравно похвале, у сваком случају пријају и додатно мотивишу, али да се не заваравамо, треба још доста зноја да пролијем да бих могао да кажем да сам кошаркаш. Не оптерећујем се много причама, играм кошарку, јер га много волим. Ја сам млад играч и тек треба да се афирмишем – истиче Поповић.

Млађани Поповић са правом може да понесе епитет кошаркашко чудо од дјетета.

- Вјероватно, упркос чињеници да се у мојим годинама доста сања, нијесам ни слутио шта ће ми се се све лијепо издешавати овог мјесеца априла. Увијек тежим ка бољем. Желим прије свега да оправдам тренерова очекивања. Презадовољан сам што да радим под надзором таквог тренера и педагога, какав је Велибор Мрвљевић. Истичем и са не малим задовољство тренере Бориса Николића и Зорана Маројевића, код којих сам направио прве кошаркашке кораке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:08