Bojan Dubljević / EPA-EFE-FOTO: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
24/08/2023 u 13:57 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dubljević i Radović uoči starta Mundobasketa: Želimo da prođemo grupu

Prvi rival crnogorskih košarkaša je Meksiko (sjutra, 10.45 sati)

 

                                                                                              

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra počinje takmičenje na Mundobasketu. Crveni će na smotri najboljih selekcija svijeta igrati u grupi D sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom, a ova grupa igraće se na Filipinima, tačnije u Manili.

Prvi rival reprezentacije Crne Gore je Meksiko, sa kojim će igrati sjutra od 10.45 satti po našem vremenu. Uoči starta Mundobasketa, na konferenciji za novinare u Manili govorili su kapiten i centar crvenig Bojan Dubljević i selektor Boško Radović.

-Ovo je nešto veliko za nas, jer smo mala zemlja. Zaista je velika stvar igrati na ovakvom takmičenju. Prije četiri godine naš nastup je bio dobar, ali sada želimo više, želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu, a potom i da iznenadimo - rekao je Dubljević.

Kapiten našeg tima je svjestan razlike igranja za reprezentaciju.

-Drugačije kada se igra za reprezentaciju, jer nemamo baš mnogo vremena da se spremimo, ali ni da se oporavimo. Igra se na svaka dva dana i svi daju sve od sebe - motivaciju, energiju za što bolji rezultat - dodao je Dubljević.

Za Crnu Goru će ovo biti drugo uzastopno učešće na Svjetskom prvenstvu.

-Iskreno, dug put je iza nas, a ovdje smo stigli vjerovatno u najboljem sastavu koji imamo, ali mislim da to ne garantuje da ćemo dobiti utakmice, već to rade dobra enegrija, čvrsta igra i borba za svaku loptu – poručio je selektor Crne Gore Boško Radović.

Po njegovim riječima, reprezentacija je spremna za start šampionata.

-Očekujemo uzbudljivo prvenstvo, a smatram da imamo grupu u kojoj možemo da igramo i pokušaćemo da prođemo grupu. Mislim da imamo tri rivala koji igraju različitu vrstu košarke i moramo da budemo spremni na sve te stvari. Ali idemo utakmicu po utakmicu. Prvi je Meksiko i trenutno mislimo samo na tu selekciju – istakao je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:26