Из Јуниора преко океана / -Фото: КК Јуниор
15/09/2021 u 14:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душан Махорчић на мети Денвера

Oвај 23-огодишњак је прве кошаркашке кораке направио 2012. године код тренера Деjана Вукмановића, који jе запазио огромни потенциjал, овог сада 211 сантиметара високог центра

Бивши кошаркаш КК „Јуниор” Душан Махорчић налази се на скенеру Денвер Нагетса. Овај 23-огодишњак је прве кошаркашке кораке направио 2012. године код тренера Деjана Вукмановића, који jе запазио огромни потенциjал, овог сада 211 сантиметара високог центра и уз обострано велики рад и труд припремио га за велику кошаркашку сцену.

-Након три године преданог рада у нашем клубу, Душан је 2015. уписао другу годину колеџа у Чикагу, гдје jе и матурирао три године касније, остваривши изванредне резултате и у кошарци. Захваљујући сјајним партијама, од којих је најбоља била против Кармел ин Нилса, у којој је остварио трипл-дабл - 32 поена, 22 скока и 10 блокада, Душан jе уписао прву годину факултета у Илиноису, да би годину касније прешао у Мизури, гдjе jе сезону завршио са просjеком од 14 поена и 11 скокова. Двије године касније jе уписао трећу годину при Илионис Стејт Колеџу у Блумингтону, на крају које је имао просjечно 11 поена и 8,3 скока, па је услиједила селидба на Јута Универзитет у Солт Лејк Ситију, гдје је завршио четврту годину факултета и сјајно играо са просјеком од 9,9 поена и 7,2 скока на 22 утакмице. Тренери из Јуте, са којим сам у контакту су веома задовољни његовим доласком и кошаркашким знањем, а посебно што посjедуjе снагу да у одбрани задржи много већег и корпулентиjег играча, као и велику мобилност на терену, рекао је о кошаркашком путу Душана Махорчића, планираног за драфт наредне године, његов први тренер Дејан Вукмановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:20