Душко Вујошевић / - Фото: КК Партизан
28/04/2022 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душко Вујошевић и Слободан Ковачић добили награде за животно дјело

Прослављени кошаркашки тренери Душко Вујошевић и Зоран Ковачић добитници су Награде за животно дјело "Слободан Пива Ивковић", највишег признања које додјељује Удружење кошаркашких тренера Србије

Ова престижна признања биће им уручена током "Београдске кошаркашке клинике – Душан Ивковић", која ће 1. и 2. јула бити одржана у главном граду, преноси РТС позивајући се на Тањуг.

- План је био да ове награде за животно дјело буду додијељене још прије двије године, али због свих проблема које је донела пандемија вируса корона од тога се одустало. Сада су се стекли сви услови да нашим лауреатима укажемо част на достојан начин. Овогодишња Клиника ће заиста бити посебна. Осим Етореа Месине који је већ потврдио учешће, у завршним преговорима смо да међу предавачима буду и истакнути тренери из НБА и НЦАА лиге, што ће цијелој овој манифестацији дати додатну тежину - каже генерални секретар Удружења кошаркашких тренера Србије Страхиња Васиљевић.

Душко Вујошевић је са Партизаном освојио чак 23 трофеја, од чега 12 титула националног и пет регионалног шампиона, затим и пет пехара намијењених побједнику националног купа као и трофеј међународног Купа Радивоја Кораћа 1987. године.

Био је јуниорски првак Европе са репрезентацијом некадашње Југославије, а пехар у Купу освојио је и са румунским Клужом.

Добитник је и награде Александар Гомељски, за најбољег тренереа Евролиге, и први је стручњак коме је то пошло за руком, а да његов тим није постао шампион Европе.

Зоран Ковачић прославио се у раду у женској кошарци у Црвеној звезди, а посебно са млађим категоријама. Пет пута био је првак државе са сениоркама и освајач шест националних купова, док је са млађим категоријама освојио чак 18 титула шампиона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:49