Александар Џикић / -Фото: АБА лига
29/04/2022 u 14:23 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џикић: Тешко је неку екипу у истој сезони добити четири или пет пута

На старту плеј-офа АБА лиге, Будућност Воли дочекује (субота, 21 сат) ФМП

Што је урађено до сада у АБА лиги се брише, креће најважнији дио сезоне, борба за титулу.

На старту плеј-офа, кошаркаше Будућност Волија чека дуел са ФМП-ом, кога су већ добили два путу у лигашком дијелу. „Пантери“ суз пласман у доигравању испунили циљ и потпуно растерећено чекају меч.

То је додатни проблем за Подгоричане, који немају право на грепку.

-Славили смо два пута против ФМП-а ове сезоне али ће ово бити другачија утакмица. Тешко је добити, било кога, четири пута у једној сезони. Очекујем да ће бити тешка серија, поготово прва утакмица али имамо доста искусних играча који знају шта значи плеј-оф. Уз наше залагање, концентрацију, добро трчање не би требали да имамо проблема - рекао је крилни центар Марко Јагодић-Куриџа.

У одсуству Вилија Рида, он је морао да преузме одређене минуте на позицији пет. 

-Причао сам доста са тренером, поготово кад је Вили отишао, да можда мало и промијенимо игру кад сам ја на пет. Мени није страно да играм на тој позицији, иако ове сезоне до повреде Вилија нисам играо ту позицију, већ сам био на четири. Играо сам кроз каријеру на позицији центра, и све што  тренер буде тражио од мене ја ћу одрадити, дати свој максимум, као и сви саиграчи да би прешли прву „станицу“, а надам се да се онда припремимо и за другу - закључио је Марко.

Шеф стручног штаба, Александар Џикић се сложио са Марком да је тешко једну екипу савладати четири пута у сезони.

-Послије 26. кола почиње плеј-оф регионалног такмичења, ове године у нешто измијењеном формату. Ми смо у том првом дијелу освојили треће мјесто и имамо предност домаћег терена у четвртфиналу. Наш противник је ФМП, што смо знали и посљедње двије утакмице регуларног дијела јер нисмо могли ни горе ни доље. Знамо нашег противника, слажем се са Марком, да је врло тешко побиједити у истој сезони неку екипу четири или пет пута, али оно што је врло битно за нас је да покушамо у овим утакмицама дођемо до права да се такмичимо у полуфиналу, а онда да видимо шта и како даље - истакао је Џикић.

Клуб из београдског предграђа је током сезоне играо једну утакмицу недељно, па је имао довољно времена за одмор и припрему утакмице.

-ФМП је тим који је максимално искористио чињеницу да су се такмичили једном недељно, имали су времена да се спреме. Што не мијења чињеницу да су као тим веома радни, врло агресивни и активни, као и врло амбициозни, што посебно подвлачим. Радо ће прихватити улогу аутсајдера против нас, два пута смо играли и последњи меч је завршен кошем у посљедњој секунди. Да ли смо могли да „закључамо“ утакмицу раније, да не буде баш тако напето? Сигурно да јесмо али они су такав тим, не предају се, немају респекта, не занима их да ли си прије њих играо Евролигу или Еврокуп. Ако изађеш са било каквом другом „главом“ осим да ћеш играти против тима који ће се такмичити и који пуно ради на терену, онда само себи можеш да креираш проблеме.

Кадровски проблеми и даље муче „плаве“.

-Имали смо одређених пехова након меча са Сплитом, одређених проблема са саставом али то сада све нема везе и надам се да, као што је и Марко рекао, играчи схватају значај почетка плеј офа. Уосталом, видјећемо сјутра вече и јасно је шта треба да урадимо како би дошли до повољног резултата - закључио је Џикић.

Утакмица Будућност Воли – ФМП игра се у суботу у дворани „Морача“ од 21 сат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:59