Никола Јокић поново незаустављив / EPA-EFE - EPA-EFE/ERIK S. LESSER
04/06/2021 u 09:27 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џокер одвео Нагетсе у полуфинале, Лејкерси испали

Јокић је постао и први кошаркаш у историји Денвера који је на пет утакмица плеj-офа постигао 30 или више поена

Денвер Нагетси изборили су полуфинале Западне Конференције након што су синоћ у шестом мечу савладали Портланд Трејлблејзерсе резултатом 126:115.

Никола Jокић jош jедном jе био најбољи играч на терену убацивши 36 поена за исто толико минута проведених на паркету. Јокић је постао и први кошаркаш у историји Денвера који је на пет утакмица плеj-офа постигао 30 или више поена. Уз 36 поена Јокић је jе додао и осам скокова и шест асистенциjа.

Уз Џокера истакао се и Маjкл Портер Џуниор, који је само у у првоj четвртини погодио шест троjки, чиме jе изjедначио рекорд НБА у по броjу убачених троjки на jедноj плеj-оф утакмици.

У екипи Портланда најефикаснији су били Лилард са 28, Меколум са 21 и Пауел са 17 поена, што је било недовољно за мајсторицу.

И у другом мечу вечери виђена је велика борба, али неочекивано Лејкерси су већ у раној фази плеј-офа одустали од одбране трофеја након пораза од Финикс Санса у Стејплс Центру резултатом 113:100. Повреда Ентонија Дејвиса на старту меча, оставила је трага, Леброн Џејмс није могао сам, иако је убацио 29 поена и додао девет скокова и седам асистенциjа. Екипу Санса предводио је Девин Букер који је из игре шутирао са нестварних 70 одсто прецизности, за два је погодио 15 од 22 шута, а за три поена осам од 10. Меч jе завршио са 47 поена, 11 скокова и три асистенциjе.

У полуфиналу Запада састаће се управо Денвер и Финикс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:33