Pobjednici prvog turnira / -FOTO: DEJAN LOPIčIć
08/05/2023 u 11:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ekipa Kobe pobjednik prvog turnira drugog izdanja "Basket u mom kraju"

Za pobjedničku ekipu igrali: Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović

Ekipa Kobe u sastavu Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović pobjednik je prvog kvalifikacionog turnira drugog izdanja ''Basketa u mom kvartu'', u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, koji je odigran na otvorenom gradskom terenu iza Alpe bara. Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, podijeljenih u četiri grupe, u kojima se igralo po sistemu ''svako sa svakim'', nakon čega su se po dvije prvoplasirane ekipe plasirale u četvrtfinale.

Kobe je u velikom finalu savladao rezultatom 21:13 ekipu Maraguni, za koju su igrali Miljan Stojanović, Ivan Knežević, Lazar Stanković i Stevan Jovanović.

Prethodno je u polufinalu Kobe eliminisao Montenigersa (Stefan Šimun, Matija Karadžić, Pavle Kalezić i Andrija Ivanović) sa 21:7, a Maraguni ekipu Pažići (Stefan Stojanović, Đorđije Tatar, Vladimir Mrdak i Petar Dragović) sa 17:10.

U eliminacionoj fazi Pažići su pobijedili Dream Team rezultatom 13:10, Maraguni su pobijedili ekipu sastavljenu od mladića iz Rusije pod nazivom Top Hill, sa 13:11, Kobe je trijumfovao nad 4R rezultatom 21:17, dok su Montenigersi savladali ekipu Ivaniš i sinovi rezultatom 13:12, nakon velikog preokreta pošto su imali minus od šest poena (5:11).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:13