Tomas Ertel / Foto: FIBA
26/02/2023 u 20:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ertel: Jasikevičijus i Laso me nisu željeli u timu

Francuski plej za sve probleme u Barseloni i Realu okrivio trenere

Tomas Ertel se opet našao u centru medijske pažnje, a i ovog puta je razlog za to kontroverzna izjava francuskog košarkaša.

Ponašanje plejmejkera Zenita je odavno prevazišlo sportske okvire.

Nije omiljen u košarkšakim krugovima, ali kvalitet je neosporan.

U opširnom intervjuu za "VestFrance", gdje se dotakao i poziva za reprezentaciju on je pričao i o ostalim aktuelnim temama.

Jedne od njih su svakako dešavanja u Barceloni i Real Madridu.

Francuz je istakao da su krivci u oba slučaja bili treneri – Šarunas Jasikevičijus i Pablo Laso.

“Proveo sam četiri godine u Barseloni i prve dvije sezone su prošle veoma dobro, nismo imali uvijek očekivane rezultate, ali nije bila moja krivica. Imao sam dobre dvije sezone. U trećoj sam se povrijedio i tada je klub doveo Jasikevičijusa. On me od početka nije želio u timu. Počeo je da izmišlja stvari, kako sam ja bio jedini problem u timu. Od početka me je zeznuo jer me nije želio u ekipi, a onda se klub potpuno promijenio prema meni. Prije nego što je Šaras došao, svi su me voljeli, treneri i navijači. Navijači su mi čak nekoliko puta kada sam dobro odigrao, pjevali Marseljezu u dvorani. Nažalost, sve se to promijenilo bez ikakvog objašnjenja, tako da niko nije znao kroz šta sam ja svakodnevno prolazio", rekao je Ertel.

Skandali su ga pratili i u Madridu. Uhvaćen je u noćnom izlasku u Atini zajedno sa Trej Tompkinsom. Obojica su ubrzo sklonjeni iz ekipe, ali Francuz smatra da je to Lasova krivica:

“Dok nisam otišao u diskoteku u Atini, išlo je jako dobro. Nije bilo problema. Ali kada se to dogodilo, Pablo Laso je počeo da izmišlja stvari. Nakon toga je krivac veoma brzo pronađen, iskoristio me je kao žrtveno jagnje. Nizali smo neke poraze i Pablo Laso nije znao kako da se izvuče iz toga. Umjesto da priča o sebi i porazima, on je to svalio na mene. Ne mislim da sam prvi ni posljednji koji voli da izađe. Okej, pretpostavljam da sam pogriješio. Ali u početku nije bilo nikakvih problema, išlo je veoma dobro. Čak je bilo planirano da i sljedeće sezone ostanem u Real Madridu. Da nisam izašao te noći, i danas bih bio u Madridu", zaključio je Ertel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:10