Подгорица у Бијелом Пољу / - фото: АБА 2 лига/Драгана Стјепановић
04/11/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евролигашки термин за Прву А црногорску лиги

Кошаркаши Јединства на премијери треће кола дочекују Подгорицу

Кошаркаши Јединства ће у евролигашком термину, вечерас у 18 сати дочекати Подгорицу на премијери трећег кола Прве А црногорске лиге.

Бјелопољци су једна од само двије екипе која је убиљежила обје побједе у досадашњем току шампионата.

Нако што су Милениjуму припредили „добродошлицу” у друштво најбољих клубова у држави, направили су мало изненађење у мечу против Ибра у Рожаjама.

Сваке године се прича никад jача лига, а ове сезоне никад тежа jер се квалитет сконцентрисао у 10 клубова. Додатни значај такмичењу дају Подгорица, Ловћен и Сутjеска, коjи кроз црногорску лигу стичу право наступа у АБА 2 лигу. Екипа Ибра коjу смо добили, направила jе у првом колу изненађење на Цетињу и показала да и ове године има одличан тим. Ту смо утакмицу одиграли изнад очекивања и показали завидан ниво игре – похвално говори о квалитету лиге стратег Јединства, Душан Дубљевић.

Сатница

Четвртак: Јединство – Подгорица (18), петак: Миленијум – Приморје (19), субота: Даниловград – Ловћен 1947 (18), Сутjеска – Ибар (19.30), Теодо – СЦ Дерби (18).

Подгорица jе у прва два кола остварила половичан учинак. Против Теода у Тивту jе поражена 77:73, а онда jе убjедљиво савладала Милениjумом 83:52.

Остаjе неки жал за том утакмицу у Тивту. Мислим да смо требали да побиједимо, али и то се дешава. Теодо jе заслужено славио. У другоj утакмици смо имали играчку доминациjу, екипа jе мало пробуђена тим стартним неуспјехом, била енергетски на маскималном нивоу свих 40 минута – казао jе тренер АБА 2 лигаша Небоjша Богавац.

Бјелетић МВП другог кола

За најкориснијег играча другог кола Прве А црногорске лиге изабран је Драган Бjелетић.

Кошаркаш Приморја је водио свој клуб до побједе над Теодом (101:85), са 35 поена, уз шут из игре 14/20 (9/10 за два поена, 5/10 за три поена).

Двадесетосмогодишњак је имао девет скокова и по четири асистенције и блокаде за индекс корисности 44.

Бjелетић jе уjедно био и најефикаснији играч друге рунде.

По 10 асистенциjа подиjелили су Маркус Клеренс из Ловћена и Огњен Чарапић из Подгорице.

Наjбољи скакач био jе Звонимир Ивишић са 15 ухваћених лопти у побjеди СЦ Дербиjа над Даниловградом.

Није желио стратег Подгоричана да обећава ништа.

Очекуjем право залагање и борбеност, jер jе Jединство квалитетна екипа, што су показали са двиjе стартне побjеде. Биће сигурно занимљиво, тим коjи буде дао више енергиjе ће побиjедити. Вjеруjем да jе наша предност у колективноj игри, тако смо конципирали екипу ове сезоне, да дамо шансу свима. Очекуjем да ту тимску игру презентуjемо у Биjелом Пољу – закључио jе Богавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:46